Majssuppe med avocado og lime

Majssuppe med avocado og lime

Velsmagende majssuppe med et eksotisk twist af avocado og lime.

2 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Koge/stegetid: 20 min.
  • Ingredienser:
  • 1 skalotteløg (finthakket)
  • 1 stilk blegselleri (finthakket)
  • 1 fed hvidløg (finthakket)
  • ¼-½ chili (finthakket)
  • ½ spsk olivenolie
  • ¼ tsk stødt spidskommen
  • ¼ tsk stødt koriander
  • 250-300 g majskerner (2 kolber eller frosne)
  • ½ l hønsebouillon
  • ½ dl piskefløde eller cremefraiche 38%
  • 1 spsk lime- eller citronsaft
  • salt og peber
  • Topping:
  • 1 tomat
  • 1 avocado (i tern)
  • 1 spsk lime- eller citronsaft
  • ½ spsk olivenolie
  • evt. lidt knust hvidløg
  • salt og peber
  • frisk koriander
  • Tilbehør:
  • brød

  1. Steg skalotteløg, selleri,hvidløg og chili blanke i olien.
  2. Tilsæt krydderier og 2/3 af majskernerne og lad det hele stege et par min. under omrøring.
  3. Tilsæt bouillon og ladsuppen simre, til majseneer helt møre – ca. 15 min.
  4. Skær tomaten i små tern uden kerner og vend dem med avocadotern,lime- ellercitronsaft, olivenolie og krydderier.
  5. Blend suppen jævnmed fløde eller cremefraiche. Tilsæt de sidste majskerner og kog suppenet par min.
  6. Smag til med lime- eller citronsaft,salt og peber.
  7. Anret i dybe tallerkner og top med avocadosalatog frisk koriander. Giv brød til.