Mandeltærte med sommerbær

Mandeltærte med sommerbær

Denne sprøde tærte har mandelbund og fyld af dejligesommerbær og mandler. Tærten er en meget fin dessert,men kan også serveres til kaffe eller te på alle tider af døgnet.

1 tærte eller 10-12 stykker

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Hviletid: 1 time og 15 min.
  • Bagetid: 15 min.
  • Ikke fryse-egnet, mørdejen er fryse-egnet
  • Mandelmørdej:
  • 75 g mandler, evt. med skind
  • 175 g hvedemel
  • 125 g smør
  • 50 g sukker
  • 1 æg (sammenpisket)
  • evt. lidt koldt vand
  • ca. 3 dl tørrede bønner, linser eller ærter
  • Fyld:
  • 200 g cremefraiche 38%
  • 150 g rå ren marcipan (groft revet)
  • 2-3 spsk florsukker
  • 350 g jordbær (stykker)
  • 200 g hindbær
  • 100 g blåbær
  • 100 g hele mandler (smuttede)

  1. Mandelmørdej:
  2. Blendmandlerne til fint mel i en foodprocessor. Tilsæt mel og koldt smør i små stykker og kør, til det er ensartetog ligner revet parmesanost.Tilsæt sukker, æg og evt. vand. Tryk dejen sammen, menundgå at ælte den. Laddejen hvile i køleskab ca. 1 time.
  3. Rul dejen ud på etmeldrysset bord og læg den i en tærteform(24 cm). Smørevt. formen med enlille smule smør – tærteformeaf stål behøver ikke at blive smurt. Tryk siderne godt til kanterne med en lille kugle dej. Prik bunden med en gaffel. Lap evt.huller med dejrester.
  4. Lav et indlæg: Kom et stykke bagepapir eller sølvpapir i tærteformenog hæld tørrede bønner, linser ellerærter i. Så undgårman, at tærtebundenhæver, når den bages.
  5. Sæt tærtebunden ikøleskabet i 30 min. og derefter i en 225 grader varm ovn og bag den i 10 min. Skru ned til 175 grader og bag tærten færdig ca. 20 min., til den ergyldenbrun og sprød.Løft indlægget medbønnerne op af denforbagte tærtebund. Afkøl tærtebunden på en bagerist.
  6. Fyld:
  7. Bland cremefraiche med revet marcipan og smag til med flormelis. Smørblandingen i et jævntlag på tærtebundenlige før servering. Fordelbærrene ovenpå og drys med mandler. Nyd tærten frisklavet.