Lækker mangokage

Lækker mangokage

Bag en eksotisk skærekage med mango og kokos. Nyd den til eftermiddagskaffen eller som dessert.

1 kage/12 stykker

Total:1 time

Ingredienser

  • 2 modne mangoer
  • 4 æg
  • 200 g sukker
  • 125 g smeltet smør eller koldpresset rapsolie (eller halvt af hver)
  • 150 g kokosmel
  • 125 g hvedemel (gerne kagemel)
  • 2 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • ½ tsk. groft salt
  • 2-3 spsk. sukker

Sådan gør du

  1. Skræl mangofrugterne, og skær frugtkødet af på hver side af den flade sten. Skær en halv frugt i små terninger, og resten i skiver.
  2. Pisk æg og sukker luftigt med en håndmikser i 3 min. Pisk smør og/eller rapsolie og kokosmel i.
  3. Sigt mel, bagepulver og krydderier sammen, og vend det i æggemassen med en dejskraber.
  4. Tilsæt salt og mangoterninger, og hæld dejen i en smurt springform (22-24 cm).
  5. Læg mangoskiverne ovenpå dejen, og drys lidt sukker over frugten.
  6. Bag kagen midt i ovnen ved 180 grader i 50-60 min. Tjek med et træspyd at kagen er gennembagt, og lad kagen hvile i formen i 5-10 min., før den tages ud på en rist.
  7. Nyd kagen som den er eller med lidt flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis.

Når du kar skåret mangofrugten fri på begge sider af den flade sten, kan du skære resten af frugtkødet af stenen i små stykker, og bruge dem i kagedejen.