Mørkt chokoladebrud med frisk kokos fra Hjemmet

Mørkt chokoladebrud med frisk kokos

Hurtigt og superlækkert chokoladebrud med blot tre ingredienser.

Efter en tur til Thailand har jeg fået smagsløgene op for frisk kokos. For hold da op, hvor er der – selvfølgelig – meget mere smag og saftighed i det friske kokoskød frem for det tørre kokosmel, som jeg ellers altid har brugt.

Prøv også min opskrift på chokoladekage med chokoladesovs og kokos

Så nu ryger de behårede nødder i indkøbskurven. Og har man brug for at få et par aggressioner ud, er det skønt at kyle en kokosnød i fliserne, se den flække, og derefter pille det friske, hvide kød ud. Det smager i øvrigt fremragende som en lille, sund snack i sig selv. Er du et mere fredsommeligt menneske, kan du knække kokosnødden ved at lægge den i et viskestykke og give den et par slag med en hammer.

Her har jeg brugt den friske kokos til et mørkt chokoladebrud. Lidt frysetørrede hindbær tilfører syrlighed og forkæler øjet.

Arbejdstid: 25 min. 

Størknetid: ½ time

200 g mørk chokolade (min. 60%)

5 spsk. frisk kokos

4 spsk. frysetørrede hindbær

1. Bræk chokoladen i mindre stykker, kom dem i en skål, og smelt dem forsigtigt over vandbad.

2. Tag skålen af varmen og rør rundt, så chokoladen afkøler lidt.

3. Flæk kokosnødden, bræk lidt af det friske kokoskød af og riv det på den grove eller fine side af rivejernet.

4. Hæld chokoladen ud på et stykke bagepapir, og glat det ud med en paletkniv til ca. 3 mm’s tykkelse.

5. Drys kokos og frysetørrede hindbær over. Lad chokoladen størkne i køleskabet i en ½ times tid.

6. Opbevar chokoladen på køl i en lufttæt beholder, og bryd den i mindre stykker ved servering.