Nem fredagsmad: Nudelsalat med bøf og gomadressing
Der er masser af tyngde i denne salat, som smager fantastisk med en hjemmerørt gomadressing.
Nudelsalat med bøf og gomadressing
Tid: ca. 30 min. (4 pers.)
Gomadressing:
½ dl sesamfrø
1 spsk. risvinseddike
1 spsk. mirin
1 spsk. tahin
1 spsk. sojasauce
2 tsk. sukker
2 spsk. sesamolie
1 spsk. mayonnaise
1 spsk. cremefraiche
Annonse
Salat:
2 oksebøffer
salt og peber
1 spsk. olivenolie
200 g fuldkornsnudler
100 g frisk babyspinat
1 broccoli
1 bundt forårsløg
1 spsk. olie til stegning
1 fed hvidløg
1 spsk. frisk revet ingefær
1 bundt frisk koriander
lidt cashewnødder
- Rist sesamfrø gyldne på en tør pande. Knus sesamfrøene i en morter.
- Rør risvinseddike, mirin, tahin, sojasauce, sukker og sesamolie sammen i en skål. Tilsæt sesamfrø, og rør først mayonnaise og cremefraiche i dressingen lige inden servering.
- Krydr kødet med salt og peber. Varm olien på en slip let-pande, og steg bøfferne i ca. 3 min. på hver side. Skær kødet i skiver.
- Kog nudlerne som angivet på emballagen. Hæld vandet fra, og skyl dem under koldt vand.
- Skyl spinaten godt, og afdryp. Del broccoli i mindre buketter, og snit forårsløg.
- Varm olien i en wok, og lynsteg presset hvidløg, ingefær, spinat og broccoli i ca. 2 min. Tilsæt en smule vand, og damp, til broccolien er næsten mør og vandet fordampet. Tag wokken af varmen, og vend spinaten i.
- Vend nudler med grønsager, og fordel i skåle. Top salaten med kød og koriander, og drys med cashewnødder. Dryp gomadressing over. Pynt evt. salaten med lidt frisk rød chili.
TIP
Gomadressing er en klassisk japansk dressing, hvis grundingrediens er sesam. For at kunne lave din egen dressing skal du bl.a. bruge mirin – som er en sød risvin – og tahin, som er en sesampasta. Du kan finde mirin og tahin i velassorterede supermarkeder.