Nem & lækker æblelagkage

Nem & lækker æblelagkage

Let, lækker og lidt anderledes lagkage med æblestykker. Til denne æblelagkage skal du ikke bruge æblemos eller æblegrød – du skal i stedet bruge æbletern, der er vendt i sukker og kanel og kort varmet op. Det giver lagkage lidt mere ’bid’ og struktur – og så smager det helt forrygende. Her får du opskriften på en nem og lækker æblelagkage:

1 kage - ca. 8 personer

Total:30 minutter

Arbejdstid:20 minutter

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 3 lagkagebunde
  • 4-6 faste æbler
  • 75 sukker
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1/2 liter piskefløde
  • evt. gelé

Sådan laver du æblelagkage:

  1. Skræl æblerne og skær dem i tern uden kernehus. Vend dem med sukker og kanel i en gryde og varm dem igennem under omrøring – til sukkeret er smeltet og æblestykkerne stadig er hele.
  2. Hæld æblerne ud på et fad og lad dem køle lidt af.
  3. Pisk fløden til skum, tag ca. en femtedel fra til pynt og vend æblerne i.
  4. Læg lagkagebundene sammen med æblecremen.
  5. Pynt med resten af flødeskummet og evt. gelé.