Nem & lækker æblelagkage
Let, lækker og lidt anderledes lagkage med æblestykker. Til denne æblelagkage skal du ikke bruge æblemos eller æblegrød – du skal i stedet bruge æbletern, der er vendt i sukker og kanel og kort varmet op. Det giver lagkage lidt mere ’bid’ og struktur – og så smager det helt forrygende. Her får du opskriften på en nem og lækker æblelagkage:
1 kage - ca. 8 personer
Total:30 minutter
Arbejdstid:20 minutter
Ingredienser
Det skal du bruge:
- 3 lagkagebunde
- 4-6 faste æbler
- 75 sukker
- 2 tsk stødt kanel
- 1/2 liter piskefløde
- evt. gelé
Sådan laver du æblelagkage:
- Skræl æblerne og skær dem i tern uden kernehus. Vend dem med sukker og kanel i en gryde og varm dem igennem under omrøring – til sukkeret er smeltet og æblestykkerne stadig er hele.
- Hæld æblerne ud på et fad og lad dem køle lidt af.
- Pisk fløden til skum, tag ca. en femtedel fra til pynt og vend æblerne i.
- Læg lagkagebundene sammen med æblecremen.
- Pynt med resten af flødeskummet og evt. gelé.