Oksespidsbryst med peberrod og brøndkarse

Oksespidsbryst med peberrod og brøndkarse

(6 personer)

Ingredienser

  • 1 kg sprængt oksebryst (bestil det hos slagteren et par dage i forvejen)
  • Kogelage:
  • ca. 1 l vand
  • 5 sorte peberkorn
  • Flødepeberrod:
  • 1½ dl piskefløde
  • 1 tsk. hvidvinseddike eller citronsaft
  • ½ tsk. sukker
  • 1-2 spsk. revet peberrod

  1. Kom kødet i en gryde, og dæk med koldt vand. Kog op og skum af. Tilsæt suppevisk og peberkorn. Kog kødet 2-3 timer, til det er helt mørt. Afkøl kødet lidt. Stil kødet tildækket i køleskabet, og køl det helt af, inden det skæres i tynde skiver.
  2. Pisk fløden til skum. Smag til med eddike, sukker og peberrod. Server peberrodsfløden til oksebrystet.