Oksespidsbryst med peberrod og brøndkarse
(6 personer)
Ingredienser
- 1 kg sprængt oksebryst (bestil det hos slagteren et par dage i forvejen)
- Kogelage:
- ca. 1 l vand
- 5 sorte peberkorn
- Flødepeberrod:
- 1½ dl piskefløde
- 1 tsk. hvidvinseddike eller citronsaft
- ½ tsk. sukker
- 1-2 spsk. revet peberrod
- Kom kødet i en gryde, og dæk med koldt vand. Kog op og skum af. Tilsæt suppevisk og peberkorn. Kog kødet 2-3 timer, til det er helt mørt. Afkøl kødet lidt. Stil kødet tildækket i køleskabet, og køl det helt af, inden det skæres i tynde skiver.
- Pisk fløden til skum. Smag til med eddike, sukker og peberrod. Server peberrodsfløden til oksebrystet.