800 g sukker (f.eks. 400 g rørsukker, 200 g hvid sukker og 200 g muscovado sukker)
1 spsk. kanel
1 ½ tsk. lakridsrodspulver
1 vaniljestang
1 knivspids salt
Annonse
Og i et te-æg: (bank gerne krydderierne lidt, så smagsstofferne aktiveres)
12 allehånde, hele
12 nelliker, hele
10 grønne kardemommefrø, hele
1 stjerneanis, hel
__________
1. Kog æblebåde, vand og æblecidereddike i ca. én time i en tykbundet gryde til det bliver til en fin grød. Si grøden. Bland herefter sukker og krydderier i.
2. Kog igen i 1 time ved middel varme. Grøden karamelliserer og får den lidt brændte smag. Skru herefter ned til svag varme, og lad grøden stå ca. 1 ½ time. Under kogningen kan grøden koge voldsomt, så læg gerne et låg eller folie over, men det er vigtigt, at vandet kan fordampe.
3. Kom æblesmørret på steriliserede glas og server det til ost, godt brød eller kød, f.eks. vildt.
__________
Annonse
Tips:
Man kan teste, om smørret er færdigt ved at ligge en lille klat på en tallerken og trække en finger igennem – hvis smørret ikke flyder sammen igen, er det færdigt.
Olga har også med haft held med at bruge æblesmørret til en sovs, serveret til vildt. Man behøver ikke meget andet i sådan en sovs, da smørret er ret krydret.
Smørret er også god på julebordet i stedet for gelé.
Opbevares i køleskab eller i et koldt og tørt rum. Kan holde længe!