Opskrift på omelet

Omelet med røget mørbrad og spinat

En omelet er nem og billig hverdagsmad, men det bliver den bestemt ikke dårlig af. Her laver vi lækker omelet med røget mørbrad, spinat, forårsløg og radiser.

Omelet til 2 personer

Total:20 minutter

Ingredienser

  • 50 g spæd spinat
  • 4 forårsløg
  • 6 radiser
  • 100 g røget mørbrad
  • 1 spsk. olivenolie
  • Omelet:
  • 4 æg
  • ½ dl mælk
  • ½ tsk. salt
  • peber
  • 15 g smør
  • Tilbehør: rugbrød

Sådan laver du omelet med røget mørbrad

  1. 1. Skyl spinaten grundigt, og afdryp den i en si. Snit forårsløgene. Skær radiserne i skiver. Skær mørbraden i tern, 1 x 1 cm. Steg dem 4-5 min. i olie på en pande.
  2. 2. Del æggene i blommer og hvider. Pisk blommerne sammen med mælk, salt og peber. Pisk æggehviderne stive. Vend æggehviderne forsigtigt i blommemassen med en dejskraber.
  3. 3. Varm en pande op med smørret, til det er bruset af og er gyldent. Hæld æggemassen på. Lad æggekagen bage ved svag varme ca. 10 min. under låg. Når omeletten er gennembagt, løsnes den forsigtigt fra panden, og lad halvdelen af omeletten glide over på et serveringsfad. Fordel spinat, forårsløg, radiser og mørbrad herover. Fold resten af omeletten over.