Bedstefars skæg med rabarberkompot
Det hvide skæg er lavet af luftig marengs og smager skønt oven på den bløde kage, der er bagt med rabarber og ribs.
Bedstefars skæg med rabarber
Total:1 time 25 minutter
Ingredienser
- Bedstefars skæg med rabarber
- Arbejdstid: 40 min.
- Bagetid: ca. 45 min.
- Ikke fryse-egnet
- Rabarberkompot:
- 1 bdt (ca. 750 g) rabarber
- 150 g sukker
- Kagebund:
- 125 g blødt smør
- 125 g sukker
- 4 æggeblommer
- 250 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 2 dl mælk
- Marengs:
- 4 æggehvider
- 200 g sukker
- 3 spsk flormelis
Sådan laver du bedstefars skæg med rabarber
- Rabarberkompot:
- 1. Skyl rabarberne og skær dem i stykker på 2-3 cm.
- 2. Kom rabarber og sukker i en gryde med en lille smule vand i bunden. Kog forsigtigt op og rør ofte. Rabarberne skal være møre, men ikke helt udkogte. Lad kompotten køle lidt af.
- Kagebund:
- 1. Rør smør og sukker til en blød creme. Tilsæt æggeblommerne én ad gangen.
- 2. Bland mel og bagepulver og vend i smørret sammen med mælken.
- 3. Kom dejen i en smurt springform (ca. 28 cm i diameter eller et stort ovnfast fad ca. 25x30 cm) og bag kagen ved 175 grader i ca. 15 min.
- Marengs:
- 1. Efter 10 min. kan du piske æggehviderne. Pisk dem stive, drys sukkeret i under piskning og pisk godt, til massen bliver sej.
- 2. Tag kagen ud af ovnen og bred rabarberkompot ud på bunden og smør marengs på toppen. Drys med flormelis.
- 3. Bag kagen i yderligere 20 min., til marengsen er gyldenbrun.
- 4. Lad kagen køle af i springformen, skær den løs i kanten og fjern formens ring.