Traditionelle hvide hveder
Sådan fejrer du bededag - med te og skønne hveder, som traditionen kræver.
12 stk.
Ingredienser
- 50 g gær
- 2 dl mælk
- 2 æg
- 1 tsk. sukker
- 500 g hvedemel
- 1 tsk. salt
- 75 g blødt smør
- Udrør gæren i den koldemælk. Pisk æggene i, tilsætsukkeret, og kom halvdelenaf melet i. Rør dejen sammenmed en grydeske. Tilsæt salt.Rør smørret i. Kom resten afhvedemelet i, og ælt dejen let.
- Smør en skål med olie. Komdejen heri. Vend dejen rundt,så den bliver olieret. Læg etstykke plastfilm over skålen, oglad dejen hæve ca. 1 time.
- Form 12 boller. Læg dem ien form 20 x 30 cm foret medbagepapir. De skal lægges med2 cm’s mellemrum, så de grorsammen under bagningen.
- Bag bollerne ca. 20 min ved200 gr. Server med smør.