Snickers-haps
Er du også vild med Snickers, så vil du også elske denne lille hapser...
Snickers-haps - sådan laver du hjemmelavet Snickers
Tid: ca. 30 min. plus hvile- og kogetid
(Ca. 30 små stykker)
Bund:
75 g smør
75 g brun farin
150 g digestive kiks
Peanut-karamel:
150 g peanuts
225 g sukker
20 g smør
2 dl piskefløde
Topping:
150 g mørk chokolade
1 spsk smør
1. Kom smør og brun farin i en gryde, og smelt ved svag varme. Knus kiksene – gerne i en foodprocessor – og vend med smørblandingen.
2. Smør en form, ca. 10 x 30 cm, og for med bagepapir. Fordel kikseblandingen i formen, og tryk den godt fast. Stil bunden i køleskabet i ca. 1 time.
3. Hak peanuts. Smelt sukkeret i en gryde, til det er gyldent. Tilsæt smør, og hæld dernæst fløde i lidt ad gangen, så karamellen ikke størkner. Kog karamellen ved svag varme, til den har en temperatur på ca. 122 grader.
4. Tag gryden af varmen, og vend peanuts i karamellen. Fordel karamellen over kiksebunden, og stil køligt ca. 1 time.
5. Smelt chokoladen. Tilsæt smør, og rør chokoladen ensartet. Dekorer kagen med chokoladen, og lad den størkne, inden kagen skæres ud.
TIP: Lav gerne kagen dagen før den skal serveres, da den har godt af at stå, inden man skærer den ud.
► SE OGSÅ: Hvide brownies fra Emmerys
► SE OGSÅ: Chokoladebarer med saltkaramel
► SE OGSÅ: Bounty-bidder