Pak til picnic

Pak til picnic

Inviter familien på pinse-picnic og få inspiration til lidt i madkurven her med lækker kyllingesalat og Roquefort-tærte.

Kyllingesalat med makaroni

Denne kyllingesalat er superlækker – spis den med flutes til.

Tid: ca. 30 minutter.

(ca. 4 pers.)

100 g små makaroni

2 stk. kyllingebrystfilet, 280 g

4 dl hønsebouillon

500 g ærter i bælg

2 dl cremefraiche 18 %

2 spsk. let mayonnaise

1 spsk. god stødt karry

salt og peber

1 potte brøndkarse

Tilbehør: Flutes.

1.

Kog makaronien som angivet på emballagen og afkøl.

2.

Kog kyllingebrysterne i bouillon i 10 minutter under låg. Kasser bouillonen, og afkøl kyllingen, før den trævles i mindre stykker.

3.

Bælg ærterne.

4.

Rør en dressing af cremefraiche, mayonnaise og karry. Smag til med salt og peber.

5.

Kom makaroni, kylling og ærter i en skål, og vend med dressingen. Tilsæt brøndkarsen.

6.

Tag salaten med i en sød beholder med låg, og den er lige til at spise fra ”fadet”.

Roquefort-tærte

Sammen med bacon og masser af roquefort er tærten en lækkerbisken, som kan serveres både varm og kold – med salat eller solo.

Tid: ca. 35 minutter plus hvile- og bagetid.

(ca. 6 pers.)

Mørdej:

150 g hvedemel

30 g rugmel

1 tsk. salt

100 g blødt smør

1 æggeblomme

lidt koldt vand

Fyld:

150 g bacon i tern

3 æg

2 1/2 dl cremefraiche 18 %

salt og peber

200 g roquefort

75 g valnødder

1.

Kom de to slags mel og salt i en skål, og smuldr smørret heri. Saml dejen med æggeblommen og vandet. Pak dejen i husholdningsfilm, og stil den koldt i 1/2 time.

2.

Rul dejen ud på et meldrysset bord, så den passer til en tærteform på ca. 22 cm i diameter. Fordel dejen i en smurt form, og prik med en gaffel. Dæk bunden med et stykke bagepapir, og hæld tørrede bønner over. Bag tærtebunden ved 200 grader i ca. 10 minutter. Fjern bagepapiret og bønnerne.

3.

Steg baconen sprød på en tør pande.

4.

Rør æg med cremefraiche, salt og peber.

5.

Skær roquefort i små tern, og fordel dem på tærtebunden sammen med bacontern. Hæld æggemassen over, og drys med hakkede valnødder. Bag tærten i yderligere 30 minutter, til den har ”sat sig”.

DE TØRREDE BØNNER HOLDER TÆRTEBUNDEN PÅ PLADS. DE KAN BRUGES IGEN OG IGEN.

Mejerivarer:

100 g smør

4 æg

1/2 liter cremefraiche 18 %

200 g roquefort

Kød:

150 g bacon i tern

2 stk. kyllingebrystfilet, 280 g

Kolonial:

små makaroni

valnødder

Grønt:

500 g ærter i bælg

1 potte brøndkarse

Basislager:

hvedemel

rugmel

hønsebouillon

let mayonnaise

god stødt karry

salt og peber.