Pak til picnic
Inviter familien på pinse-picnic og få inspiration til lidt i madkurven her med lækker kyllingesalat og Roquefort-tærte.
Kyllingesalat med makaroni
Denne kyllingesalat er superlækker – spis den med flutes til.
Tid: ca. 30 minutter.
(ca. 4 pers.)
100 g små makaroni
2 stk. kyllingebrystfilet, 280 g
4 dl hønsebouillon
500 g ærter i bælg
2 dl cremefraiche 18 %
2 spsk. let mayonnaise
1 spsk. god stødt karry
salt og peber
1 potte brøndkarse
Tilbehør: Flutes.
1.
Kog makaronien som angivet på emballagen og afkøl.
2.
Kog kyllingebrysterne i bouillon i 10 minutter under låg. Kasser bouillonen, og afkøl kyllingen, før den trævles i mindre stykker.
3.
Bælg ærterne.
4.
Rør en dressing af cremefraiche, mayonnaise og karry. Smag til med salt og peber.
5.
Kom makaroni, kylling og ærter i en skål, og vend med dressingen. Tilsæt brøndkarsen.
6.
Tag salaten med i en sød beholder med låg, og den er lige til at spise fra ”fadet”.
Roquefort-tærte
Sammen med bacon og masser af roquefort er tærten en lækkerbisken, som kan serveres både varm og kold – med salat eller solo.
Tid: ca. 35 minutter plus hvile- og bagetid.
(ca. 6 pers.)
Mørdej:
150 g hvedemel
30 g rugmel
1 tsk. salt
100 g blødt smør
1 æggeblomme
lidt koldt vand
Fyld:
150 g bacon i tern
3 æg
2 1/2 dl cremefraiche 18 %
salt og peber
200 g roquefort
75 g valnødder
1.
Kom de to slags mel og salt i en skål, og smuldr smørret heri. Saml dejen med æggeblommen og vandet. Pak dejen i husholdningsfilm, og stil den koldt i 1/2 time.
2.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, så den passer til en tærteform på ca. 22 cm i diameter. Fordel dejen i en smurt form, og prik med en gaffel. Dæk bunden med et stykke bagepapir, og hæld tørrede bønner over. Bag tærtebunden ved 200 grader i ca. 10 minutter. Fjern bagepapiret og bønnerne.
3.
Steg baconen sprød på en tør pande.
4.
Rør æg med cremefraiche, salt og peber.
5.
Skær roquefort i små tern, og fordel dem på tærtebunden sammen med bacontern. Hæld æggemassen over, og drys med hakkede valnødder. Bag tærten i yderligere 30 minutter, til den har ”sat sig”.
DE TØRREDE BØNNER HOLDER TÆRTEBUNDEN PÅ PLADS. DE KAN BRUGES IGEN OG IGEN.
Mejerivarer:
100 g smør
4 æg
1/2 liter cremefraiche 18 %
200 g roquefort
Kød:
150 g bacon i tern
2 stk. kyllingebrystfilet, 280 g
Kolonial:
små makaroni
valnødder
Grønt:
500 g ærter i bælg
1 potte brøndkarse
Basislager:
hvedemel
rugmel
hønsebouillon
let mayonnaise
god stødt karry
salt og peber.