Pasta med kødboller og tomatsovs fra Hjemmet

Pasta med kødboller og tomatsovs

Lav den elskede klassiker til en romantisk “lady og vagabonden”-aften.

Min svigerinde, svoger, tre tøser og en hund havde meldt deres ankomst, så menuen skulle være både børne- og hundevenlig. I stedet for familiemad nr. 1 –pasta med kødsovs – hoppede jeg på de små, runde kødboller, som filmen med lady og vagabonden har udødeliggjort.

PRØV OGSÅ MIN OPSKRIFT PÅ BOLLER I KOKOSKARRY - TRYK HER

Jeg har tidligere forsøgt mig med denne ret, men var ikke helt tilfreds med resultatet, da kødbollerne smuldrede en del, da jeg kogte dem i tomatsovsen.

Så nu har jeg prøvet at stege dem i ovnen i stedet, og det giver små saftspændte kødboller med masser af smag – ligesom jeg havde ønsket mig. Tomatsovsen lavede jeg dagen før – både for at spare tid, men også fordi det gør smagen af tomat mere intens.

Både børn, voksne og hund spiste sig velfornøjede gennem maden. Jeg håber, du vil gøre det samme.

4 personer

Arbejdstid: 45 min.

Koge-/stegetid: 1 time (gerne mere) 

Tomatsovs:

2 spsk. olie

1 løg

2 fed hvidløg

evt. ½ rød chili

2 ds hakkede tomater (økologiske)

2 dl grøntsagsbouillon

½ tsk. sukker

salt og peber

Kødboller:

400 g hakket oksefars (max 10%)

150 g havregryn

100 g parmesanost

½ citron (økologisk)

1 dl bredbladet persille

2 æg

2 spsk. rasp

lidt revet muskatnød

evt. ½ dl rødvin

Tilbehør:

kogt pasta

Drys:

parmesanost

friske basilikumblade 

Tomatsovs:

1. Hak løg og hvidløg, og svits det i olien, til de bliver gennemsigtige. Tilsæt evt. hakket chili, og lad det stege i et par min. Tilsæt tomater, bouillon og sukker, og lad sovsen simre i mindst 1 time uden låg, så den reducerer.

Kødboller:

2. Lav kødbollerne imens: Bland fars med, havregryn, revet parmesan, fintrevet citronskal, hakket persille, æg, rasp, revet muskatnød, evt. rødvin, salt og peber. Bland farsen godt sammen.

3. Form farsen til små kødboller på størrelse med en valnød, og læg dem på en bageplade med bagepapir.

4. Steg kødbollerne i ovnen ved 200 grader i 15 min.

5. Blend sovsen med en stavblender til ensartet konsistens. Smag til med sukker, salt og peber.

6. Kog pastaen efter pakkens anvisning, og servér den med tomatsovs og kødboller – kom evt. kødbollerne i tomatsovsen. Drys med revet parmesanost, og pynt med basilikum.

Tip: I stedet for havregryn kan du bruge lyst brød (uden skorpe) opblødt i mælk. Pres mælken ud af brødet, og bland det med farsen.