Pølsehorn med fuldkornsdej

Pølsehorn med tomatsalsa

Disse nemme pølsehorn med fuldkornsdej og tomatsalsa er rigtig familiemad, som både store og små holder af. Disse pølsehorn er bagt med grahamsmel og uden æg.

8 stk. pølsehorn

Total:1 time 30 minutter

Ingredienser

  • Pølsehorn:
  • 8 wienerpølser
  • 25 g smør (smeltet)
  • 21⁄2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 3⁄4 tsk groft salt
  • 150 g fuldkornshvedemel (grahamsmel + ca. 50 g til udrulning)
  • ca. 250 g hvedemel
  • Tomatsalsa:
  • 500 g tomater (små tern)
  • 1 rød peberfrugt (små tern)
  • 1⁄2 rødløg (finthakket)
  • 2 tsk friske timianblade (eller 1 tsk tørret)
  • 1 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 1 1⁄2 tsk flydende honning (eller sukker)
  • ca. 2 tsk stærk chilisovs
  • ca. 1 tsk groft salt

Sådan laver du pølsehorn med tomatsalsa

  1. Dej til pølsehorn:
  2. 1. Bland smør og mælk og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser, men hold lidt mel tilbage. Ælt dejen sammen og lad den hæve et lunt sted i ca. 45 min.
  3. 2. Ælt den igennem på et meldrysset bord. Del dejen i 8 stykker og rul hvert stykke ud til en lang pølse. Sno dejen omkring pølserne.
  4. 3. Læg pølsehornene på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 30 min. Bag dem ved 200 grader i ca. 20 min.
  5. Tomatsalsa: Bland de finthakkede grønsager og smag til med olie, honning,
  6. chilisovs og salt. Servér de varme pølsehorn med tomatsalsa.