Ristet rodfrugtsuppe

Ristet rodfrugtsuppe

Rist rodfrugterne i stedetfor at koge dem – detgiver en helt fantastisksmag til denne suppe, derer tilberedt med karry ogkokosmælk.

8 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bage/kogetid: 45 min.
  • Ingredienser:
  • 1 kg rodfrugter (pastinak, persillerod, selleri, gulerødder, rødbeder)
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. limesaft
  • 1-2 tsk. karry
  • salt og peber
  • 1 dåse kokosmælk
  • ca. 1 liter grønsagsbouillon
  • 125 g peanuts (eller saltede nødder)
  • frisk koriander (eller persille)

  1. Rens rodfrugterneog skær dem i mindrestykker. Vend dem medolivenolie, limesaft, karry,salt og peber.
  2. Bred rodfrugterne udpå en bageplade medbagepapir, og bag dem iovnen ved 220 grader ica. 35 min. De skal værehelt møre.
  3. Blend grønsagerne medkokosmælk og bouillon,og varm suppen igennemi en gryde. Smag til medlimesaft, salt og peber, ogservér i kopper eller skålemed et drys peanuts ogkoriander.