Rosenkålssalat

Rosenkålssalat

Rosenkål er ofte en hadegrøntsag pga. lugten, den afgiver ved tilberedning. Kunsten er ikke at koge den for meget. Alternativt kan du spise den rå i salater skåret i tynde skiver.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Kogetid: 2-3 min.
  • 700 g rosenkål
  • 50 g smør
  • salt
  • friskværnet peber
  • 1 spsk. flydende honning
  • 1 spsk. citronsaft
  • 50 g mandler
  • (ristet i soja)
  • ½ dl soja
  • Dressing:
  • 1 dl olivenolie
  • ½ tsk. honning
  • 3 spsk. citronsaft
  • Salat:
  • yderbladene
  • fra rosenkålen
  • frisk koriander
  • evt. 4 skiver rugbrød (ristet)

  1. Skyl rosenkålene, skær roden fra, og fjern yderbladene. Gem de pæneste til salaten.
  2. Skær rosenkålene i kvarte, og kog dem i 2-3 min. i letsaltet vand.
  3. Hæld vandet fra, og blend kålene til puré med en stavblender. Smag til med salt, peber, honning og citronsaft.
  4. Dressing:
  5. Bland ingredienserne til dressingen.
  6. Kom rosenkål-pureen i et fad, og pynt med rosenkålbladene og grofthakket koriander.
  7. Rist mandlerne i soja på en pande i 1-2 min. Drys dem over salaten.
  8. Servér salaten, evt. med ristet rugbrød.