Rugbrødssandwichboller

Rugbrødssandwichboller

Prøv disse små sunde rugbrød med stor smag, der er super gode i madkassen.

6 stk.

Ingredienser

  • Dag 1:
  • Surdej:
  • 1½ dl vand 40 gr. varmt
  • 1½ dl rugmel
  • 5 g gær
  • Dag 3:
  • 1 portion surdej
  • 200 g knækkede rugkerner
  • 1 dl hvedemel
  • 200 g groft rugmel
  • 3 dl vand
  • Dag 4:
  • 5 g gær
  • ½ dl vand
  • 100 g græskarkerner
  • 100 g grofthakkede hasselnødder
  • 20 g salt
  • 2 spsk. sirup, gerne maltsirup
  • Pynt:
  • 1 dl grofthakkede græskarkerner

SÅDAN GØR DU

  1. Dag 3:Rør surdejen med deøvrige ingredienser. Laddet trække tildækket medhusholdningsplastfilm 24timer. Prik et par huller iplasten.
  2. Dag 4:Rør gæren ud i vandet.Rør ingredienserne fradag 3 og 4 sammen. Dejenskal være lind. Har du enrøremaskine, er det godt atrøre dejen 5-10 min.
  3. Form aflange sandwichboller,og læg dempå bagepapir. Lad demefterhæve tildækket 1times tid. Pensl bollernemed vand, og drys medgrofthakkede græskarkerner.Bag bollerne ved 200gr. på midterste ovnribbeca. 25 min.