Runde hindbærsnitter med spelt
Hvorfor skal hindbærsnitter altid have den samme form? Her er den skønne snitte forklædt som medalje og fyldt med speltmel, der gør den lidt anderledes og rustik.
Jeg indrømmer gerne, at der til tider går lidt klidmoster og speltmor i mine opskrifter. For hvis noget både smager godt og samtidig er sundt, har jeg slået to fluer med ét smæk.
Selv om der er speltmel i disse hindbær-”snitter”, bliver de ikke sunde. Det er stadig kager med masser af smør og sukker! Men det lidt grovere mel, synes jeg, tilfører kagerne lidt ekstra karakter og bid. Og har du ligesom mig en stor svaghed for hindbærsnitter, er det sjovt at lege lidt med ingredienserne, så resultatet ikke bliver så forudsigeligt.
Ca. 20 stk.
Arbejdstid: 50 min.
Bagetid: 8-10 min.
1 vaniljestang
250 g smør
250 g sukker
250 g hvedemel
250 g fint speltmel
3 æg
ca. 21/2 dl hindbærmarmelade (helst hjemmelavet)
Pynt:
glasur (af flormelis og citronsaft)
frysetørrede hindbær
1. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med lidt af sukkeret.
2. Rør blødt smør med sukker og vaniljekorn godt sammen. Bland de 2 meltyper i, og saml dejen, så godt du kan.
3. Pisk æggene sammen med en gaffel, og kom dem i dejen. Ælt dejen smidig og glat.
4. Læg dejen i en skål, dæk med husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i en ½ times tid.
5. Rul dejen ud i 3 mm’s tykkelse på et meldrysset bord, og udstik ca. 40 cirkler heraf på ca. 6 cm (brug en udstikker eller et glas).
6. Læg dejcirklerne på bagepapir på en bageplade, og bag dem i 8-10 min. ved 200 grader, til de er lysebrune i kanten – bag dem hellere for lidt end for meget.
7. Lad kagerne afkøle på en bagerist.
8. Kom 1 spsk. hindbærmarmelade på halvdelen af kagerne, og læg de resterende kager ovenpå som top.
9. Bland flormelis og citronsaft til glasur, og kom lidt glasur på hver hindbær-”snitte”. Drys med frysetørrede hindbær.