Sådan bager du perfekte lagkagebunde

    Se videoen, og få Katrine Klinkens opskrift + trin-for-trin guide til at bage de perfekte lagkagebunde.

    3 lagkagebunde

    Total:40 minutter

    Ingredienser

    • Sådan bager du perfekte lagkagebunde
    • Ingredienser:
    • 4 æg
    • 125 g sukker
    • 100 g hvedemel (evt. 75 g hvedemel og 25 g kartoffelmel)
    • 1 tsk bagepulver
    • evt. lidt smør til formen

    Sådan laver du de perfekte lagkagebunde

    1. Lagkagebunde: Pisk æg og sukker ca. 10 min. med en håndmikser til det bliver stift og tykt skummede.
    2. Bland mel, evt. kartoffelmel og bagepulver i en skål. Sigt det igennem en si og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.
    3. Hæld dejen i en springform smurt med smør. Bag 20-30 min. i en 175 grader varm til kagen er gennembagt. Afkøl den på bagerist.
    4. Flæk kagen til 3 lagkagebunde. Brug en brødkniv og skær først 1/3-del op på siden af kagen hele vejen rundt og skær gradvist ind til midten. Læg den første lagkagebund på et fad. Flæk resten af kagen i 2 dele på samme måde. Skær med en brødkniv hele vejen rundt et lille stykke ind i kagen, drej rundt, og skær helt ind til midten.