De er proppet med en super god, mørk chokolade. Jeg har sagt det før og gentager gerne: kager er ikke bedre, end de ingredienser, de er lavet af. Og der er altså en verden til forskel på en ussel chokolade, der føles som en mellemting mellem en sukkerknald og et stykke plastic og så en ordentlig chokolade, der smelter på tungen og fylder munder med et hav af smagsindtryk.
Nå, tilbage i stalden med kæphesten!
Jeg har valgt at lave nogle små, fine muffins, da jeg synes, det er mest delikat. Er de for klejne til din lækkersult, snupper du selvfølgelig bare to eller sprøjter mere dej i formene. God fornøjelse – og pas på! De er stærkt vanedannende!
24 stk.
250 g mel
1 tsk. natron
200 g rørsukker
50 g kakao
1 spsk. vaniljesukker
100 g mørk chokolade
1,¼ dl mælk
1 dl smør
2½ dl græsk yoghurt
1 æg
Drys:
bærstøv eller flormelis
1. Bland mel, natron, sukker, kakao og vaniljesukker.
2. Hak chokoladen i små stykker (ikke helt finthakket – det er jo lækkert at få en bid flydende chokolade i munden) og kom dem i blandingen.
3. Pisk mælk, smeltet smør, græsk yoghurt og æg til en ensartet masse i en anden skål.
4. Vend forsigtigt de to blandinger sammen.
5. Kom dejen i en sprøjtepose og fordél dejen i 24 smurte muffinforme (gerne af metal).
6. Bag kagerne ved 200 grader i ca. 15 min. Afkøl på en rist. Drys med bærstøv eller flormelis ved servering.
Tip: Chokolademuffins smager godt lune, evt. sammen med en klat vaniljeis, friske bær eller græsk yoghurt rørt med lidt vanilje eller flydende honning.