Saftige gulerods-muffins

Saftige gulerods-muffins

Pynt de saftige muffins med nødder, kokos, græskarkerner, glasur eller creme. Det hele smager dejligt!

(12 stk.)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Bagetid: 30 min.
  • Fryse-egnet
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt muskat
  • ½ tsk stødt ingefær
  • ½ tsk salt
  • 2 æg
  • 100 g sukker
  • 100 g farin
  • 125 g smeltet smør
  • 3-4 revne gulerødder (ca. 225 g)
  • 125 g nødder (hakkede)
  • 125 g rosiner eller soltørrede bær
  • Pynt:
  • f.eks. græskarkerner, kokosmel, kokosflager, hakkede nødder, glasur

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Sigt alle de tørre ingredienser sammen i en stor skål. Pisk æggene sammen med sukker, farin og smeltet smør og hæld det i melet. Rør dejen sammen og tilsæt gulerødder, nødder og rosiner.
  3. Fordel dejen i 12 forede eller smurte muffinforme – silikoneforme skal ikke smøres. Drys evt. med pynt og sæt kagerne midt i ovnen. Skru ned til 180 grader og bag dem ca. 30 min. Tjek med en tandstikker, om kagerne er gennembagte, og stil dem til afkøling på en rist.