Saftige kanelsnegle
(12 stk.)
Ingredienser
- 2 dl mælk
- 50 g gær
- 2 æg
- 2 spsk. sukker
- ½ tsk. salt
- 75 g smør
- 500 g hvedemel
- Fyld:
- 175 g blødt smør
- 5 spsk. brun farin
- 4 spsk. sukker
- 2 spsk. stødt kanel
- 1 sammenpisket æg til pensling
- Pynt:
- 3 dl flormelis
- 2 spsk. vand
- Lun mælken, til den er fingervarm. Rør gæren ud i mælken. Rør æg, sukker og salt i. Smuldr smørret i melet i en anden skål. Bland melet i gærblandingen. Ælt dejen glat. Stil dejen til hævning et lunt sted tildækket i ca. 40 min.
- Rør blødt smør, farin, sukker og kanel sammen. Rul dejen til et rektangel på 20 x 45 cm. Smør fyldet på. Rul dejen sammen til en roulade. Skær den i 15 skiver. Læg skiverne i en bradepande (20 x 30 cm) foret med bagepapir. De skal lige røre hinanden. Lad dem efterhæve 15 min. Pensl med sammenpisket æg. Bag sneglene på midterste ovnribbe ca. 15-18 min. ved 200 gr.
- Rør ingredienserne til glasuren sammen. Pynt kagen med glasur, mens den stadig er lun.