Saftige kanelsnegle

Saftige kanelsnegle

(12 stk.)

Ingredienser

  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 2 spsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • 75 g smør
  • 500 g hvedemel
  • Fyld:
  • 175 g blødt smør
  • 5 spsk. brun farin
  • 4 spsk. sukker
  • 2 spsk. stødt kanel
  • 1 sammenpisket æg til pensling
  • Pynt:
  • 3 dl flormelis
  • 2 spsk. vand

  1. Lun mælken, til den er fingervarm. Rør gæren ud i mælken. Rør æg, sukker og salt i. Smuldr smørret i melet i en anden skål. Bland melet i gærblandingen. Ælt dejen glat. Stil dejen til hævning et lunt sted tildækket i ca. 40 min.
  2. Rør blødt smør, farin, sukker og kanel sammen. Rul dejen til et rektangel på 20 x 45 cm. Smør fyldet på. Rul dejen sammen til en roulade. Skær den i 15 skiver. Læg skiverne i en bradepande (20 x 30 cm) foret med bagepapir. De skal lige røre hinanden. Lad dem efterhæve 15 min. Pensl med sammenpisket æg. Bag sneglene på midterste ovnribbe ca. 15-18 min. ved 200 gr.
  3. Rør ingredienserne til glasuren sammen. Pynt kagen med glasur, mens den stadig er lun.