Saltbagt laks

Saltbagt laks & sommergrønt

Varmen er over os,og menuen står på nem og frisk sommermad. Vi har fundet opskriften på en lækker lakseret med sommergrønt til.

Saltbagt laks & sommergrønt

Pak laksen ind i salt, så bliver den fantastisk saftig og velsmagende – og slet ikke så salt, som man umiddelbart tror.

Tid: ca. 30 min. plus bagetid

(4 pers.)

Saltbagt laks:

1 kg lakseside med skind

1 citron

1 fennikel

1 kg groft køkkensalt

½ dl vand

Sommergrønt:

600 g nye kartofler

1 bundt grønne asparges

1 bundt nye gulerødder

2 spsk. olivenolie

2 spsk. kapers

1 bundt dild lidt karse

Smørsauce:

100 g smør

1. Tænd ovnen på 200 grader.

2. Smør et ildfast fad. Skær citron og fennikel i skiver. Læg fennikel i bunden af fadet. Læg laksen herpå. Fordel citronskiverne oven på laksen.

3. Kom salt i en skål, tilsæt vandet og vend rundt. Læg saltet over fisken, så det dækker helt. Steg fisken i ovnen i ca. 20 min.

4. Kog kartoflerne lige netop møre.

5. Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Rens gulerødderne. Damp asparges og gulerødder i ca. 2 min., til de er møre.

6. Vend kartofler med asparges, gulerødder, olie, kapers, hakket dild og karse.

7. Smelt smørret ved svag varme. Hæld det over i en skål, men lad det hvide bundfald blive i gryden.

8. Ved servering fjernes saltet fra fisken, og laksen serveres med sommergrønt og smørsauce.


Læs også: Flad mave-fisk med sprød salat