Saltbagt laks & sommergrønt
Varmen er over os,og menuen står på nem og frisk sommermad. Vi har fundet opskriften på en lækker lakseret med sommergrønt til.
Saltbagt laks & sommergrønt
Pak laksen ind i salt, så bliver den fantastisk saftig og velsmagende – og slet ikke så salt, som man umiddelbart tror.
Tid: ca. 30 min. plus bagetid
(4 pers.)
Saltbagt laks:
1 kg lakseside med skind
1 citron
1 fennikel
1 kg groft køkkensalt
½ dl vand
Sommergrønt:
600 g nye kartofler
1 bundt grønne asparges
1 bundt nye gulerødder
2 spsk. olivenolie
2 spsk. kapers
1 bundt dild lidt karse
Smørsauce:
100 g smør
1. Tænd ovnen på 200 grader.
2. Smør et ildfast fad. Skær citron og fennikel i skiver. Læg fennikel i bunden af fadet. Læg laksen herpå. Fordel citronskiverne oven på laksen.
3. Kom salt i en skål, tilsæt vandet og vend rundt. Læg saltet over fisken, så det dækker helt. Steg fisken i ovnen i ca. 20 min.
4. Kog kartoflerne lige netop møre.
5. Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Rens gulerødderne. Damp asparges og gulerødder i ca. 2 min., til de er møre.
6. Vend kartofler med asparges, gulerødder, olie, kapers, hakket dild og karse.
7. Smelt smørret ved svag varme. Hæld det over i en skål, men lad det hvide bundfald blive i gryden.
8. Ved servering fjernes saltet fra fisken, og laksen serveres med sommergrønt og smørsauce.
Læs også: Flad mave-fisk med sprød salat