Sigtebrød

Sigtebrød

Klassisk dansk bagerbrød - bag selv det skønneste sigtebrød og server med ost, syltetøj eller pølse.

1 stort brød

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Hævetid: 1½ time
  • Bagetid: ca. 40 min.
  • 3 dl kærnemælk
  • 3 dl meget varmt vand
  • 1 pakke gær
  • 1 spsk groft salt
  • evt. 2 tsk kommen
  • ca. 750 g sigtemel med rug
  • 1 æg (sammenpisket, til pensling)

  1. Rør smuldret gær ud ikærnemælk og vand.Tilsæt salt, evt. kommenog gradvist mel. Ælt dejengodt – den skal værefugtig og må ikke blivefor tør. Lad dejen hæve1 time.
  2. Form et brød og læg det ien smurt rugbrødsform.Lad det efterhæve ½time.
  3. Pensl brødet medæg. Stil brødeti en kold ovnog tænd på 175grader. Bag ca.45 min., til det ergennembagt.
  4. Brødeter færdigt, når det lyderhult, når du banker pådet i bunden. Lad detafkøle på enbagerist.