Smørkage

Smørkage

(1 kage til ca. 8 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Hævetid: 1 time
  • Bagetid: 40 min.
  • Fryse-egnet
  • Dej:
  • 25 g gær
  • 1 dl mælk
  • 2 æg
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • ¼ tsk salt
  • 125 g blødt smør
  • ca. 350 g hvedemel
  • 100 g rosiner
  • Creme:
  • ½ stang vanilje (eller ½ tsk vaniljesukker)
  • 3 spsk sukker
  • 1 æg eller 2 æggeblommer
  • 1 spsk majsstivelse
  • 2½ dl mælk
  • Remonce:
  • 100 g blødt smør
  • 100 g farin
  • 2 tsk stødt kanel
  • Pensling:
  • 1 æg
  • Glasur:
  • 100 g flormelis

  1. Rør gæren ud i lun mælk. Tilsætæg, sukker, kardemomme,salt og smør og rør godt rundt.Tilsæt melet lidt ad gangen, tildejen er blank og smidig. Laddejen hæve tildækket 30 min.på køkkenbordet.
  2. Flæk den halve vaniljestang,skrab kornene ud og mos demsammen med sukkeret. Piskæg eller æggeblommer sammenmed sukker med vanilje,majsstivelse og mælk i en lillegryde. Pisk det over varmen, tildet akkurat når kogepunktet,og cremen tykner. Hæld cremeni en skål og drys overfladenmed sukker.Rør remoncen sammen.
  3. Del dejen i 2 stykker – ca.1/3 og 2/3. Rul den mindsteportion ud til en cirkel oglæg den i bunden af en smurtspringform (22-24 cm). Smørden med remonce og creme ogdrys med lidt rosiner.
  4. Rul resten af dejen ud til enplade (20x30 cm). Smør remoncepå dejen og derefter vaniljecreme.Drys med rosiner og rulsammen som en roulade. Skærrouladen i 7-8 lige store stykkerog stil dem i formen medskærefladen opad. Lad kagenhæve tildækket ½ times tid.
  5. Varm ovnen op til 200 gradervarmluft eller 220 grader alm.ovnvarme.
  6. Pensl kagen med sammenpisketæg og bag den midt iovnen i 20 min. Læg et stykkestanniol løst over kagen og bagden yderligere ca. 20 min.
  7. Åbn formen og sæt kagen tilafkøling på en rist.
  8. Når kagen skal serveres, røres en glasuraf sigtet flormelis og kogende vand. Drypden over kagen med en ske.