Solskinssnegle

Solskinssnegle: En luksusudgave af svenske kanelsnegle med creme

En luksusudgave af svenske kanelsnegle med creme...

12 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Hævetid: 1 time
  • Bage/kogetid: ca. 20 min.
  • Fryseegnede
  • Dej:
  • ½ pakke gær
  • 3 dl mælk
  • 100 g smør
  • 1 spsk. sukker
  • ca. 500 g hvedemel
  • Creme:
  • 2½ dl sødmælk (eller fløde, 13%)
  • 2 spsk. majsstivelse (maizenamel)
  • 3 æggeblommer
  • 25 g sukker + et drys
  • ½ stang vanilje
  • Kanelfyld:
  • 50 g smør
  • 1 tsk. citronskal
  • 2 spsk. sukker
  • 1 spsk. stødt kanel
  • Glasur:
  • 150 g flormelis
  • ca. 1½ spsk. kogende vand

  1. Dej: Rør smuldret gær ud i lidt af mælken. Tilsæt resten af mælken, smeltet smør, sukker ogderefter gradvist mel. Ælt dejen glat og smidig. Lad den hæve tildækket i ca. 45 min. ved stuetemperatur.
  2. Creme: Pisk mælk sammen med majsstivelse, æggeblommer og sukker i en gryde. Bring i kog under konstant piskning. Lad cremen koge i ca. 4 min. Tilsæt kornene af vaniljestangen, og drys overfladen af cremen med lidt sukker. Lad den køle af.
  3. Rul dejen ud i et stykke på 25 x 40 cm.
  4. Kanelfyld: Rør blødt smør med fintrevet citronskal og kanel.
  5. Smør kanelblandingen på dejen i et jævnt lag, men ikke helt ud til kanten. Rul dejen sammen som en roulade, og tryk den godt sammen i kanten. Skær dejen ud til ca. 12 snegle a 2 cm’s tykkelse.
  6. Læg sneglene på bagepapir på en bageplade. Hvis lidt af enden af en snegl går løs, trækkes den ind under bunden på sneglen. Åbn sneglen i midten med en ske og kom en klat creme godt ned i midten af hver snegl.
  7. Lad solskinsbollerne hæve i ca. 30 min.
  8. Sæt bagepladen i ovnen ved 225 grader, og bag bollerne i ca. 15 min., til de er gyldne. De er gennembagte, når det lyder hult, når man banker dem på undersiden. Afkøl lidt på en bagerist. Skal bollerne fryses, er det bedst at komme dem lune i fryseposer uden glasur.
  9. Glasur: Rør glasur sammen af flormelis og vand til tyk konsistens. Kom i en sprøjtepose med tynd spids (eller i en madplastikpose og klip et lille hul i hjørnet). Sprøjt glasuren på bollerne som solstråler.