Sådan bager du sukkerfri kardemommesnurrer
Skønt bagværk behøver ikke være fyldt med sukker! Prøv disse fantastiske sukkerfri kardemommesnurrer, der smager ligeså skønt, som hvis de var lavet med sukker.
10 stk.
Ingredienser
- 30 g gær
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 1 tsk. kanel
- 60 g Sukrin gold
- 100 g smør
- 2½ dl havremælk (eller alm. mælk)
- 100 g havremel
- 300-350 g speltmel
Fyld:
- 70 g smør
- 1-2 tsk. stødt kardemomme og kanel
- 2-3 spsk. Sukrin gold
Pynt:
- 1 æg
- 1 håndfuld pistacienødder
Sådan gør du:
- Varm mælk og smør op, til smørret er smeltet og blandingen er lunken. Udrør gæren i den varme væske, og hæld væsken over i skålen til de tørre ingredienser.
- Ælt dejen godt sammen, og lad den hæve i ca. 45 min. et lunt sted med et rent viskestykke over.
- Hæld dejen du på et meldrysset bord, og ælt den smidig. Rul dejen ud til et rektangel.
- Fyld: Smør smørret over dejen, drys kardemomme, kanel og Sukrin gold over. Fold dejen, så den ligger 3 lag.
- Rul dejen yderligere ud, og skær dejen ud i 10 strimler. Tvist dejstrimlerne, til du har en ”snurre” eller en ”knude”.
- Lad snurrerne efterhæve lunt i ca. 30 min.
- Pynt: Pensl snurrerne med æg, drys med hakkede nødder og bag snurrerne ved 220 grader i ca. 12-15 min.