Kampdag i køkkenet: Teenagepiger laver stadig mere mad end drengene

Kampdag i køkkenet: Teenagepiger laver stadig mere mad end drengene

Når det gælder indkøb, borddækning og madlavning, er der stadig forskel på, hvor meget henholdsvis piger og drenge hjælper til.

Det viser en ny undersøgelse fra Arla Fonden, som har spurgt 1.000 unge mennesker fra 6. og 7. klasse om deres holdninger og erfaringer med mad.

Her viste det sig blandt andet, at:

  1. … 75 procent af pigerne i 6. og 7. klasse havde hjulpet til med madlavningen i hjemmet inden for den seneste uge, mens det tilsvarende tal for drengene var 68 procent.
  2.  … at det især er pigerne, der hjælper til ift. indkøb. 51 procent af pigerne i undersøgelsen svarede nemlig, at de havde hjulpet med at handle ind i løbet af de seneste 30 dage, mens 35 procent af drengene havde hjulpet med indkøb i samme periode.
  3. … at pigerne i højere grad kan lide af lave mad. Helt konkret svarede 65 procent af de adspurgte piger lide madlavning, mens det tilsvarende tal for drengene er 46 procent.

Resultaterne kommer bag på Sanne Vinther, der er direktør for Arla Fonden:

”Jeg er overrasket over, at der er så mange flere piger, der hjælper til i køkkenet. Det understreger, at vi som forældre og i skolerne har en stor opgave foran os, så både pigerne og drengene kommer i spil, når der skal laves mad og hjælpes til i køkkenet derhjemme. For vi skal ikke have pigerne ud af køkkenet – vi skal have drengene ind i det,” siger hun blandt andet i en pressemeddelelse.

Undersøgelsens endelige resultater bliver offentliggjort i rapporten ’Børn, Unge og Mad 2021’, der udkommer til Juni. Læs mere om projektet her og her.