7 nemme opskrifter til picnic

Tid til picnic: 7 nemme opskrifter

Vil du have mere ud af dine forårs- og sommeraftner? Så pak en lækker picnickurv, og tag familien med til den nærmeste sø, park eller strand. Det er balsam for sjælen på en ellers helt almindelig hverdag, og med disse lækre opskrifter på fx kyllingelår, madbrød og lemonade, kan du kun blive populær.

Majskolber på den nemme måde

Til 6 personer

Gør det nemt for dig selv, og skift salaten ud med disse majskolber.

  • 6 majskolber med skal
  • 6 klatter smør
  • flagesalt

Lirk en smørklat og lidt groft salt ind under skallen på hver majskolbe.

Luk skallen godt til.

Bag i ovnen i 25-30 min. ved 180 grader.

Tortano – madbrød med parmaskinke, mozzarella & spinat

2 brød

Et fyldt madbrød er nemt at tage med. Brug, hvad du har i køleskabet, eller lav denne lækre variant med parmaskinke, mozzaralla og spinat.

  • 30 g gær
  • 6 dl lunkent vand
  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. honning
  • 4 spsk. flagesalt
  • 5 dl durumhvede
  • 8 dl kraftigt hvedemel

Fyld:

4 håndfulde spinat

1 spsk. olie

salt og peber

12 skiver parmaskinke

2 kugler mozzarellaost

  1. Rør gæren ud i vandet, og bland med olie, honning og salt. Bland durummel i, og ælt derefter hvedemel i, til dejen er smidig.
  2. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
  3. Vend spinaten på en pande med lidt olie, krydr med salt og peber.
  4. Tryk dejen ud i et rektangel, ca. 1 cm tyk. Fordel spinaten henover, læg derefter skinke og små stykker mozzarella på.
  5. Rul sammen som en roulade, og pensl dejen der, hvor den lukkes. Læg på bageplade, og drys med mel. Lad madbrødet efterhæve i 30 min. under viskestykke.
  6. Bag den ved 250 grader i 5 min., sænk derefter til 200 grader, og bag i yderligere 30 min.
  7. Lad den køle af, før du pakker den ind i et rent viskestykke. Husk en god kniv til at skære ud med.

TIP: Hvis du vil gøre lidt ekstra ud af det, kan du pakke små poser til hver picnicdeltager med engangsbestik og serviet.

Sprøde kyllingelår

Til 6 personer

Spicy og søde på én gang, uhm … De lækre kyllingelår er nemme at pakke ned og smager næsten endnu bedre kolde.

8-12 kyllingelår

sesamfrø

Marinade:

  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 2 cm frisk, finthakket ingefær
  • 3 spsk. flydende honning
  • 4 spsk. olie
  • groft salt og peber fra kværn
  1. Rør marinaden sammen.
  2. Læg kyllingelårene i marinaden, og lad dem trække i mindst et par timer.
  3. Kom dem i et ildfast fad, og sæt dem i ovnen i 25-30 min. ved 200 grader, til de er sprøde.
  4. Rist sesamfrøene på en slip let-pande, til de har fået lidt farve. Drys dem hen over kyllingelårene.
  5. Kom lårene i en beholder – så er de lige til at tage med.

Brusende lemonade

De er nemme at pakke ned i picnickurven, og du slipper for, at dine yndlingsglas går i stykker på turen.

  • 2 citroner
  • 6 limefrugter
  • 8 spsk. lys rørsukker
  • 2 cm ingefær knust i morter
  • 6 små flasker med prop
  • 2 liter danskvand med brus
  1. Pres citroner og lime, bland med sukker og knust ingefær. Kom i flasker.
  2. Fyld op med iskoldt vand med brus.
  3. Mere sukker kan tilsættes alt efter, hvor sød man ønsker sin lemonade.
  4. Læg dem på køl. Pak dem ind i våde aviser, når I tager af sted.

Grønne glas & dip af rygeost

Til 6 personer

  • Et stort sylteglas eller anden beholder
  • 1 hjertesalathoved
  • 1 bundt radiser
  • 1 bundt grønne asparges, hvor den træede del er fjernet
  • 1 bundt gulerødder med top
  • 250 g friske ærter

Dip:

200 g rygeost

200 g tyk yoghurt

2 spsk. god mayonnaise

  1. Rens salaten, og pluk den i mindre stykker.
  2. Rens radiser og asparges.
  3. Skræl gulerødderne, og skær det meste af toppen af.
  4. Lad ærterne blive i bælgene.
  5. Læg grønsagerne lagvist i et stort sylteglas. Top med gulerødderne. Dryp med lidt vand.
  6. Rør ingredienserne til dippen sammen, og kom den i et syltetøjsglas.
  7. Opbevar begge glas på køl indtil afgang.

Sandwich med cæsarsalat

Til 6 personer

Put din cæsarsalat ind i en lækker grovbolle – så har du en både sund og nem sandwich.

  • 4 kyllingebryster
  • olie til stegning
  • salt og peber
  • 2 hjertesalathoveder
  • 100 g parmesan i flager
  • 6 rugbrødsboller (købes)

Dressing:

  • 1 hvidløgsfed
  • 3 hakkede ansjosfileter
  • 2 tsk. olivenolie
  • 1 presset citron
  • ½ tsk. rødvinseddike
  • 1 æggeblomme, pasteuriseret
  • salt og peber
  1. Start med dressingen: Gnid hvidløgsfeddet godt rundt i salatskålens kanter. Hak ansjoserne helt fint, og pres dem med en gaffel sammen med olivenolien.
  2. Kom citron og eddike ved, og rør sammen. Pisk æggeblommen i. Smag til med salt og peber. Kom dressingen i en lukket beholder.
  3. Skær kyllingen i små tern. Steg dem i olie med salt og peber, til de er gyldne og gennemstegte. Afkøl og læg dem i en beholder.
  4. Rens salathovederne, og del dem. Læg bladene i en beholder. Kom også parmesan i en lille beholder for sig.
  5. Bland alle ingredienserne på stedet, og kom blandingen i rugbrødsbollerne.

Peanutcookies

Ca. 24 stk.

Sød og knasende afslutning på en middag ved søen.

  • 115 g smør
  • 115 g sukker
  • 100 g brun farin
  • 1 stort æg
  • 140 g mel
  • ½ tsk. bagepulver
  • vaniljesukker
  • ¼ tsk. salt
  • 100 g saltede peanuts
  1. Start med at tænde ovnen på 150 grader.
  2. Pisk smør, sukker og farin sammen i et par minutter. Tilsæt herefter ægget, og pisk videre.
  3. Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og salt i en anden skål. Kom den tørre blanding op til smørblandingen. Rør sammen til en fast dej, og tilsæt til sidst peanuts.
  4. Rul kugler på størrelse med en valnød, og placer dem på bagepladen med god plads imellem. Seks kugler på hver bageplade er passende.
  5. Tryk kuglerne flade med håndfladen. Sæt dem i den forvarmede ovn.
  6. Bages i ca. 18 min., til de er gyldne.
  7. Lad de færdige cookies køle af i 10 min., inden de flyttes fra bagepladen.

Husk også at pakke picnickurven med:

- Bestik

- Krus

- Tallerkener

- Servietter

- En våd klud i en plastikpose

- Myggespray

- Solcreme

- Affaldsposer

- Tæpper, hvis det bliver koldt

► SE OGSÅ: Lav din egen hyldebærsaft