Tyttebær-pære-syltetøj

Tyttebær-pære-syltetøj

Tyttebærsyltetøj smager rigtiggodt til vildt. Hvis du ikke kanfå fat i friske tyttebær, så kanfrosne bruges. Alternativt kandu bruge tranebær.

2-3 glas

Ingredienser

  • 300 g tyttebær
  • 200 g pærer
  • ½ kg sukker
  • saften af ½ citron

  1. Skyl og rens tyttebærrene.Skræl pærerne, og skærdem i både. Fjern kernehuset.Kog tyttebær, pærebåde ogcitronsaft langsomt op. Lad detsimre ca. 10 min. under låg, tilpærerne er næsten møre. Dryssukkeret over, og lad det simreyderligere 10 min. uden låg.
  2. Kom syltetøjet på rengjorde,skoldede glas. Luk til. Opbevarerdem mørkt og køligt, gernei køleskab.