Vafler med fordej fra Hjemmet

Vafler med fordej

Tænd vaffeljernet, og prøv disse lækre vafler lavet med fordej, der giver dem ekstra smag. Rigtig gode på en regnvejrsdag eller når lækkersulten melder sig.

Jeg har fået et nyt vaffeljern og ser det som en anledning til at prøve en ny slags vafler. Da jeg er stor fan af at bage brød med enten surdej eller fordej, tænkte jeg, at det vel også kunne gøre noget godt for vafler.

Da en surdej tager nogle dage at få i gang, har jeg valgt at lave vafler med fordej, der kan laves aftenen før, de skal bages. En fordej er både hurtig og nem at lave, og så giver den brødet – og i dette tilfælde vaflerne – ekstra god smag.

Disse spiser jeg med syltetøj og flormelis (eller en klat vaniljeis), men hvis du skruer lidt ned for sukkermængden og dropper vaniljen, er de også velegnede som madvafler med f.eks. laks, stenbiderrogn, tunsalat eller guacamole og tomater.

Ca. 8 stk.

Arbejdstid: 25 min.

Bagetid: ca. 5 min. (pr. stk.)

Fordej:

2½ dl vand

150 g grahamsmel

200 g hvedemel

Øvrigt:

1 vaniljestang

75 g sukker

2 æg

1 tsk. salt

1 tsk. natron

1 tsk. stødt kardemomme

1 citron (økologisk)

50 g smør

smør (til stegning)

Tilbehør:

syltetøj og flormelis

Fordej:

1. Rør koldt vand og grahamsmel i dejen til jævn konsistens. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt. Sæt fordejen på køl natten over.

Øvrigt:

2. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland dem med lidt af sukkeret.

3. Pisk fordejen sammen med vaniljesukker, resten af sukkeret, æg, salt, natron, kardemomme og fintrevet citronskal. Tilsæt smeltet smør til sidst, og pisk godt, til dejen er glat og uden klumper.

4. Varm vaffeljernet godt op, pensl det med smør, og kom ca. 4 spsk. dej på midten af jernet ad gangen. Bag vaflerne i ca. 5 min., til de er gyldne. Servér dem med syltetøj og flormelis.

Prøv også mine spinatvafler TRYK HER