Victoria sponge cake

Victoria sponge cake

Klassisk kage fra det engelske tebord.

(Til ca. 12 skiver)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Bagetid: ca. 1 time
  • Fryse-egnet
  • 200 g smør (blødt)
  • 200 g sukker
  • 3 store æg
  • 1 dl mælk
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl mælk
  • Fyld:
  • 200 g hindbærmarmelade
  • Drys:
  • flormelis

  1. Pensl en springform med lidt af det bløde smør.
  2. Rør smør og sukker hvidt og skummende. Tilsæt et æg ad gangen under omrøring skiftevis med mælk.
  3. Bland mel med bagepulver. Sigt blandingen igennem en si, og vend det i dejen.
  4. Fyld dejen i formen. Bag kagen i ca. 1 time ved 175 grader, til der ikke er rå dej på træspid, når man stikker det i midten af kagen.
  5. Lad kagen afkøle, flæk den og smør hindbærmarmeladen på bunden, læg toppen på kagen og drys flormelis igennem en si henover kagen.