Vintervarmer med urter og kikærter

Vintervarmer med urter og kikærter

Vintervarmer med urter og kikærter - perfekt på en kold dag!


Vintervarmer med urter og kikærter

(Ca. 2,5 liter - 10 portioner)

2 løg

4 gulerødder

2 pastinakker

1 porre

½ selleri

1 stor kylling

½ hvidløg, flækket på langs

2 laurbærblade

10 sorte peberkorn

10 persillestilke

1 tsk. salt

Fyld:

1 spsk. kikærter – gerne fra dåse

1 gulerod, fintsnittet

friske krydderurter, f.eks. timian, persille eller skovsyre

1 forårsløg eller evt. ramsløg

1. Vask grønsagerne, og skær dem i grove stykker. Kom alle ingredienser i en stor gryde, og hæld vand på, til det dækker. Bring gryden i kog, og fjern urenheder fra toppen med en suppeske.

2. Skru ned, og lad suppen småsimre i 1,5 time. Tag kyllingen op, og pil kødet fra, når den er kølet lidt af. Gem kødet til sandwich eller lign. Kom benene tilbage i gryden.

3. Lad suppen småsimre yderligere 1 time, gerne længere. Hæld evt. mere vand på undervejs, så grydens indhold hele tiden er dækket.

4. Sigt den færdige suppe, og hæld væsken tilbage i gryden. Kog op, og smag til med salt.

5. Server i varme suppeskåle med kikærter og fintsnittet gulerod. Pynt med friske krydderurter, og med et ramsløg eller forårsløg rundt langs kanten.

TIP

Frys ned i små portioner på 2,5 dl, så du hurtigt kan lave en skål suppe.