Derfor har Kim Kardashian fået platinblond hår

Derfor har Kim Kardashian fået platinblond hår

Kim Kardashian er forløber for en af årets største hårtrends med sin nye platinblonde manke, der signalerer meget mere, end du måske lige tror.

Tidligere har hele verden talt om Kim Kardashians overordentlig velformede bagdel. Eks-realitystjernen er dog også kendt for at have taget springet ind i den etablerede modebranche med en forside på Vogue i selskab med sin mand Kayne West samt en forside for Carine Roitfelds magasin som højgravid.

Lige nu taler alle dog om Kim Kardashians nye platinblonde manke, der første gang så dagens lys i weekenden under Paris' modeuge. Men hvad signalerer det blonde hår? Og er det kalkuleret fra realitystjernens side, når hun bliver blond netop nu?

Da Kim Kardashian forleden under Paris' modeuge troppede op til sin gode ven Olivier Roustenings modeshow for Balmain med platinblond manke, stoppede modebranchen (og resten af verden) op og kiggede en ekstra gang.

Stor Madonna-fan

Den tidligere helt mørkhårede kendisstjerne har i medierne flere gange talt varmt for popikonet Madonnas blond ambition-dage, og hun har i interviews udtalt, at hun længe har haft et ønske om at prøve looket selv. Og intet tidspunkt kunne synes bedre for popstjernen Kanye Wests kone end midt under Paris' modeuge, hvor kendisbevågenheden er maksimal.

Ifølge Elisa Lykke, der er PR agent og caster, har tidspunktet bestemt heller ikke været tilfældigt:

- At vælge at skifte hårfarve op til en modeuge i Paris er gennemtænkt og sikkert planlagt i ugevis. Kim Kardashian ved, at netop under en modeuge vil der være ekstra fokus og billeder, der lynhurtigt vil gå verden rundt. Opmærksomhed og mode blandet i ét er pressemæssigt et strategisk fabelagtigt stunt, siger Elisa Lykke.

Spot on

Charlotte Torpegaard, der er skønhedsekspert og forfatter, betegner Kim Kardashians nye hårfarve som "spot on". Charlotte Torpegaard er netop hjemvendt fra et hårtrend-seminar i Monaco med deltagere fra hele verden. Og her var budskabet heller ikke til at tage fejl af: I 2015 skal vi være platinblonde, og det vil også afspejle sig i kampagnerne for alle de professionelle hårfarver til forår og sommer ifølge Charlotte Torpegaard, der tilføjer:

- Så enten er Kim Kardashian på forkant selv, eller også har hun en fremsynet hårartist, men hun kommer helt sikkert til at fremelske den platinblonde bølge endnu mere. Den har allerede ulmet i noget tid, hvor det gråtonede og platinblonde er set på flere unge kvinder.

Charlotte Torpegaard kan godt forstå, at den kølige hårfarve vinder frem.

- Jeg er selv naturligt platingrå nu, og jeg får mange flere komplimenter, end da jeg var blond. Det skyldes det der kølige og cool Hitchcock heltinde-look, som farven giver. Jeg tror også, at der ligger noget erfaring og pondus i den, siger Charlotte Torpegaard.

En evig kamp for at forny sig

Elisa Lykke understreger, hvor vigtigt det er for en kvinde som Kim Kardashian at være på forkant, når hun som realitystjerne lever af at sælge sit eget brand:

- Vi lever i en 'se mig'-tid, og en kvinde som Kim Kardashian lever af at skulle forny sig konstant og være exceptionelt aktiv på de sociale medier. I modsætning til skuespillere, modeller og musikere som er kendt for en specifik ting, så er Kim Kardashian en kamæleon. Hun er fashion ikon, reality stjerne, kendis kone , forretningskvinde, mor og forsideikon. Hendes fornemmeste opgave er at forny sig hele tiden og sælge varen, Elisa Lykke

At Kim Kardashian går fra raven-sort hår til platinblond, er visuelt et stort skridt. Tænk bare på hvor forskellige stilarter klassiske forbilleder som f.eks. den blonde Marilyn Monroe og den mørkhårede Jackie Kennedy repræsenterer. Divaen og sexbomben over for den mere klassiske og sobre skønhed.

Ofte har vi en tendens til at dele kvinder groft op i de to typer; den mørke og den lyse – som i et afsnit af Mad Men, hvor Don Draper og hans "undersåtter" på reklamebureauet Sterling Cooper under et møde skuer ud over kontorlandskabet af sekretærer og deler dem op i "Marilyns" og "Jackies".

Sex, selvværd og magt

Men hvilket statement signalerer Kim Kardashian, når hun går fra mørk til platinblond?

- Platinblond hår udstråler sex, mod, højt selvværd, fanden-i-voldskhed og magt. Madonna, Marilyn Monroe, Scarlett Johansson, Gwen Stefani, Christina Aquliera, Jennifer Aniston m.fl. er alle kvinder med høj erotisk kapital, som har forsøgt sig med det platinblonde. Det ville næsten være absurd hvis en celeb som Kim Kardishian ikke også skulle afprøve det, siger Elisa Lykke og fortsætter:

- Sex sælger, og platinblond hår har samme effekt som en sløret vagina ville have på et billede: Den skaber nysgerrighed, det er pikant og sexet!"

Men gavner det overhovedet Kim Kardashians personlige brand, at gå væk fra det udseende, vi forbinder hende med? Elisa Lykke mener bestemt ikke, at det vil skade hende, men hvorvidt det decideret er gavnligt for hendes image, er svært at gisne om. Ligegyldigt hvad, er det et godt stunt. Og så illustrerer Kim Kardashians blonde udskejelser en lyst, som mange mørkhårede nok kan nikke genkendende til, nemlig til at finde ud af, om blondiner virkelig har det sjovere.