makeuptrend 2024

Makeupartisten guider: Sådan skal din makeup se ud i 2024

Som så meget andet er makeuptrends nogle, der kommer og går. Vi har spurgt makeupartist Vilde Feste, hvad der venter os i 2024 – og vi kan afsløre, at du skal skæve til en helt særlig genstand i smykkeskrinet.

Mens den københavnske modeuge aw24 har spået, hvad der bliver ”det nye”, har vi allieret os med global senior makeupartist gennem 12 år, Vilde Feste, for at blive klogere på, hvilken makeuptrend vi skal holde særligt øje med det kommende år.

Artiklen fortsætter under videoen ...

Hendes bud er, at vi alle kommer til at hige efter at en hud, som skinner på niveau med overfladen på en perle. Den lader vi lige stå lidt…

Kardashians over and out

For år tilbage var Kardashian-søstrene medvirkende til, at mange af os (med større eller mindre succes) forsøgte at modellere vores ansigter med mørke og lyse nuancer. Med hjælp fra en bronzer og en highlighter jagtede vi et sæt ekstrahøje kindben, en skarp kæbelinje eller en smallere næse. En teknik, som går under navnet contouring.

Men hypen ebbede (heldigvis) ud, og det samme gjorde optegnede linjer i vores ansigter. Pludselig skulle der i stedet tilføres så meget glød, at huden så dewy – ja nærmest dampende og fugtig – ud.

Og så er vi tilbage ved perlen. For nu skal din huds overflade ikke længere overdynges med fugt – den skal i stedet ligne skindene perlemor.

Vilde Feste forklarer:

”Det handler alt sammen om finishen på vores hud. Vi vil gerne have en blødere form for glød, som er mere perlemorsagtig og med flere matte områder end tidligere. Hvis du tænker på finishen af en perle, er den ikke våd at se på, men strålende og lysende. Så det handler om at skabe den perfekte balance mellem god glød og mat finish. Fordelen ved dét er, at det udglatter ujævnheder i hudstrukturen, men det skal samtidig ikke overgøres.”

perlehud ny.jpg
Foto: MAC Studio.

Hvordan adskiller den sig fra tidligere sæsoners makeuptrends?

”Den mere gyldne og bronzeagtige glød, som vi tidligere har set, rykker ind i en mere kølig og vinteragtig æra farvemæssigt. At vi nu gerne vil have hud med perlefinish er inspireret fra nogle af de tendenser, vi også har set i modebilledet – som mermaide core og coquette core. Og faktisk er det ikke kun vores hud, vi gerne vil have ligner overfladen på en perle – den type finish ser vi også på læber og øjne.”

Trin for trin: Sådan laver du selv en perlelignende hud

  1. Første og mest afgørende trin er at gennemfugte huden. Så sørg for at vælge den rette hudpleje til din hudtype – og byg så gerne fugtniveauet op med små lag.
  2. Mit yndlingstip er derefter at blande Macs Strobe Dewy Skin Tint fifty-fifty med en glød- og fugtgivende foundation efter eget valg. Det giver den perfekte ”perlefinish”.
  3. Dernæst bruger jeg en klassisk highlighter i pudderversion på de høje punkter i ansigter som fx næseryg, kindben og under brynet, og afslutter med en setting spray, som får det til at se mere naturligt ud.

Er der noget, man skal være særligt opmærksom på, hvis man selv vil prøve kræfter med sæsonens makeuptrend?

”Generelt mangler trends, som vi ser under modeugerne, ofte de mere ”traditionelle skønhedselementer” som fx mascara. Så hvis du vil gøre en trend mere anvendelig, kan du tilføje mascara eller blush for at få en trend til at virke mindre ekstrem.

Samtidig synes jeg altid, man bør overveje farvevalg, teksturer og placeringen i ansigtet, inden man prøver kræfter med en makeuptrend. Når du skal lave din hud, skal du fx tænke meget over placeringen af din highlighter, og dét kræver, at du bruger lyset korrekt.”

Hvis man nu ikke er til ”perlehudstendensen”, er der så andre tendenser, man kan følge, hvis man vil være smart?

“Der er virkelig mange referencer til forskellige årtier, som vi mikser på kryds og tværs – fra Londons grungy undergrund til glam a la 90’ernes supermodeller og 70’ernes kølige farvepalette. Nostalgi når det er bedst.

Personligt elsker jeg en god læbe – den er nem og hurtig at opnå. Smukke brunlig-bordeaux læber sammen med nøgne øjne og minimalistisk hud, sådan lidt film noir-inspireret. Meget tidløst og trendy.”

laeber.jpg
Fra Lovechild-showet tv. og Aeron-showet th. Fotos: James Cochrane.

Om Vilde Feste

  • Global Senior Artist for MAC i Norden, med 12 års erfaring som makeupartist
  • Fra Norge, men bosat i Danmark
  • Se mere af hendes arbejde på Instagram-profilen @vildefeste.