Farvel til 37 timer: Line byttede tv-karrieren ud med yoga

Farvel til 37 timer: Line byttede tv-karrieren ud med yoga

Line Rømer havde gang i en god karriere som tv-journalist. Alt kørte – og så alligevel ikke. For der manglede ro, balance og nærvær i hendes hverdag. Derfor blev det farvel til en 37 timers arbejdsuge og namaste til yoga, strikketøj og en meget mere bevidst hverdag.

Vækkeuret ringer 6:30, du kaster morgenmad og kaffe indenbords, op på cyklen, arbejder dine 7,5 timer, cykler hjem igen, når måske en kaffeaftale med en veninde, handler i føtex, laver aftensmad og så i seng. I morgen gentager den rutine sig. Lyder det bekendt?

Måske din rutine ikke er helt så rigid, og forhåbentligt dræner lige netop rutine ikke dig, men sådan var det for Line Rømer. Hun var 27 år og havde været på arbejdsmarkedet i 2 år som tv-journalist, da hun pludselig mærkede en nagende følelse af, at noget ikke var rigtigt – uden helt at kunne sætte en finger på det. Det skulle tage hende yderligere tre år, før hun fik gjort op med uro og rutiner.

”På trods af at jeg havde landet et spændende job, var glad for mine kollegaer, og mine arbejdsopgaver var enormt spændende, havde jeg hele tiden en snigende tvivl, og en følelse af ”Er det det?? Er det her virkelig det, livet kommer til at være, indtil jeg går på pension?” Jeg havde slet ikke sat spørgsmålstegn ved, at jeg skulle have en uddannelse og så et arbejde. Det er jo bare det man gør. Jeg havde ikke haft refleksionen over, hvad for et liv, jeg havde lyst til at leve.”

Line prøvede at dykke lidt dybere ned i tankerne om, hvilket liv hun egentlig ville leve. Det gjorde hende bevidst om, at der var nogle ting, hun skulle ændre på.

”Det tog lang tid for mig at finde ud af, hvad der var galt. Er det mine rutiner? Handler det om mit forbrug? Hvad er det, jeg skal lave om? Hvad er det, der ikke fungerer? Der er rigtig meget kultur og meget implicit opdragelse som ligger så dybt i os, som gør, at det er virkelig svært at bryde med det velkendte”, siger Line til ALT.dk.

Line gjorde alt det, som man gjorde, men hverdagen var drænende for hende. Hun prøvede flere forskellige tiltag, men der var ikke rigtig noget, som kunne fjerne den nagende følelse af tvivl.

”Jeg havde en klassisk 9-17 arbejdsuge, men jeg oplevede, at jeg ikke rigtigt havde overskud til at se mine veninder i hverdagen. Jeg var træt og havde ikke mere at give af efter en arbejdsdag, så jeg levede for weekenderne, men hver søndag havde jeg sunday-blues – det var virkelig et tegn på, at jeg skulle noget andet.”

LineRomeryoga.jpg

I den periode forsøgte Line at finde måder, hvor hun kunne få styr på de mange tanker, hun havde, som var med til at skabe den uro, hun mærkede i sin hverdag.

”Jeg var rigtigt meget oveni mit eget hoved. Mine tanker væltede rundt, og jeg kunne ikke overbevise mig selv om, at en tanke bare var en tanke. Det er ikke nødvendigvis en ultimativ sandhed. Jeg følte, at alle tanker, jeg havde, var en ultimativ sandhed. Når man føler, at alle ens tanker er en sandhed, så bliver hverdagen altså ret hård, for der er godt nok mange ubrugelige tanker i løbet af en dag. Det var med de tanker i baghovedet, at jeg startede til yoga. Jeg ville finde en måde at få styr på den her hjerne,” fortæller hun.

Selv om Line gjorde det, som hun troede, hun skulle, når hun blev færdiguddannet, kunne hun ikke slippe tanken om, at der var noget, hun skulle ændre. Det var en refleksion over livet, hun ikke havde mærket før. 

Line begyndte til yoga sideløbende med jobbet som tv-journalist, men hun forsøgte også at justere på andre parameter i livet. Derfor begyndte Line at se sin økonomi og sit forbrug igennem for at se, om det kunne være en af årsagerne til den snigende uro, hun mærkede.

”Da jeg fik et voksenjob, brugte jeg også bare tilsvarende flere penge. Den adfærd gjorde, at mit liv blev meget afhængigt af at have et arbejde, så jeg kunne dække mit forbrug. Jeg følte, at jeg byttede min tid for penge. Det var ikke en trade-off, som gav mening for mig.”

Det gav mening for Line at skære ned på sit forbrug, fordi det virkede for overfladisk. Hun manglede dybde og mening i en hverdag, hvor forbruget var blevet en måde, hvor hun kunne distrahere sig selv fra det, som ikke fungerede.

Yoga gav plads til alle facetter

Der skulle mere til, hvis hun skulle have den hverdag, hun drømte om. Langsomt, men sikkert, gik det op for Line, at yogaen ikke blot kunne blive ved med at være en fritidsaktivitet for hende, som var en pause fra hverdagen.

”Jeg kunne pludselig mærke, at hvis der er noget, jeg skulle lave i et fast interval i mit liv, så måtte det være yoga, for det gav virkelig meget mening for mig! Yoga åbnede en helt ny verden for mig, og gav mig den dybde, jeg havde manglet. Der var et kæmpe stort sprog for vores indre og en meget stor forståelse for, hvad der foregår indeni os, hvad vores tanker gør ved os, og hvordan vi kan få dem lidt på afstand, så vi kan være mere til stede i nuet. I yogaen fandt jeg meget af det, jeg havde savnet førhen. Her var der plads til alle facetter af det at være et helt menneske.”

LineRomer.jpg

Yogaen var med til at give Line den dybde, som hun førhen havde manglet. Derfor gik hun i gang med en selvbetalt uddannelse inden for hathayoga. Da Line stod med uddannelsen, begyndte hun at tænke, om det mon var muligt at leve af yogaen. Hun luftede tanken for både familie, venner og hendes kæreste, og alle var meget positivt stemte overfor den store livsændring, som på mange måder ville vende op og ned på hverdagen.

”De syntes alle, at jeg skulle gøre det, selv om man ikke bliver millionær af yoga – det er nogle lidt andre penge end dem, man tjener i tv-branchen, men min kæreste var meget positiv omkring det. Økonomien var ellers min største frygt. Hvordan filan går man fra at tjene en pæn løn i tv-branchen til knap nok at vide, hvor lidt man kommer til at tjene?”

Det rigtige valg

Men alle bekymringerne blev heldigvis aldrig til noget. Line sagde sit gode job i tv-branchen op til fordel for et liv med balance, bevidsthed og et roligere tempo på yogamåtten – men det krævede lidt tilvænning og nye rutiner, da hverdagen som selvstændig begyndte.

”Første dag som selvstændig var helt klassisk. Jeg stod op klokken 7, sad foran computeren klokken 8, og der blev jeg så siddende til klokken 17. Det var jo sådan, jeg havde lært, at man går på arbejde. Der var virkelig nogle gamle mønstre, som jeg skulle aflære.”

Det var først da Lines mor, gjorde hende opmærksom på, at hun måske skulle til at arbejde på en anden måde, end hun gjorde i tv-branchen.

”Hun havde jo helt ret. I stedet for at sidde foran computeren, prøvede jeg at implementere alt det, jeg havde drømt om de seneste år. Jeg ville have en hverdag, hvor jeg kunne lave yoga, undervise i yoga, strikke og generelt have mere tid til de ting, som gav mig overskud. Jeg begyndte at stå op, når jeg vågnede, læse en bog, spise sen morgenmad, se mine veninder imens jeg kom i gang med at undervise.”

Nu havde Line en hverdag, hvor hun blot skulle have en indtægt, som kunne dække de faste udgifter, fordi hendes forbrug var sat tilsvarende ned. Hun havde frigjort både tid, overskud og ikke mindst en økonomisk frihed.

”Det hele kom ret hurtigt op at køre. Jeg var god til at være kreativ og gøre det til mange bække små, så jeg tjente den nødvendige indkomst. Men jeg skulle ikke længere dække et tårnhøjt forbrug. Det lettede også presset, at jeg slet ikke behøvede at tjene så mange penge som før.”

Sådan bliver du bedre til at træffe bevidste valg for dit liv

  • Mærk efter. Spørg dig selv, om du aktivt har valgt det liv, du vil leve, eller om du flyder med strømmen og glemmer at mærke efter, hvad du rent faktisk gerne vil.
  • ”Og hvad så?” Hvad er det værste, der kan ske? Det er ofte frygten for, hvad der kan gå galt, som holder os tilbage. Det går sjældent så galt, som du tror i dit hoved – og der findes en løsning på langt de fleste katastrofetanker.
  • Skriv ned. Hvad vil du gerne vil fylde dit liv med? Find ud af, hvad du skal skære fra – eller hvad du skal vælge til – for at få det liv, du gerne vil have.
  • Få et whiteboard. Hæng det op derhjemme, så du hver måned kan skrive ned, hvad du gerne vil have mere af i den kommende måned. Det er ikke en to do liste, men mere en påmindelse til dig selv om, hvad der er vigtigt for dig i den kommende måned – det skal aldrig blive en ny stressfaktor i dit liv.
  • Fokuser på det, du laver. Kig på folk omkring dig, når du cykler, kig på græsset og skyerne, læg mærke til, hvordan årstiderne skifter – øv dig i at være til stede i nuet.

Kilde: Line Rømer

Selv om Line har skiftet kurs, trækker hun stadigvæk på mange af de erfaringer, hun gjorde sig som tv-journalist, men det er et helt andet budskab, hun formidler den i dag i dag.

”Som journalist og tilrettelægger var det sjældent mig, som fik lov til at bestemme, hvad der skulle fortælles, og nogle gange skulle jeg fortælle historier, som slet ikke resonerede med mig og mine værdier. Det jeg formidler nu, er noget, som jeg inderligt brænder for. Det kommer dybt indefra mig. Uanset hvor lille et bidrag det er, så håber jeg at kunne bidrage til en verden, som er mere rolig, hvor vi rummer og favner både hinanden og os selv. Hvis bare jeg kan gøre en forskel for ét menneske i få sekunder i løbet af dagen, hvor de føler, det er okay at være, som de er og rummer andre. så er det det hele værd for mig!”

Farvel til 37 timer – for nu

Det er et år siden, at Line offentliggjorde på sin Instagram-profil, at hun havde sagt op og var startet som selvstændig yogalærer med fokus på ro, nærvær og balance. Hun har fundet rytme, rutiner og ro i hverdagen som står på mandagsfri, cirka 10 yogaklasser fordel på fire dage og masser af tid til veninder, familie, strikketøj, eller hvad hun har lyst til at fylde tiden med.

”Jeg arbejder langt mindre, end jeg gjorde førhen. Jeg gør mig umage for at bruge mine dage på gode ting, og jeg har fået meget mere overskud til for eksempel at se mine veninder i hverdagen. Jeg tager mig pauser, hvor jeg lader op. Jeg føler virkelig, at jeg har noget at give af – både privat og når jeg underviser, men det kan jeg kun, fordi jeg prioriterer at have en Line-dag hver mandag, hvor jeg laver ting, som jeg har lyst til og brug for.”

Både de små og store til- og fravalg i Lines liv har givet hende en helt anden hverdag end den, hun havde for år tilbage, hvor hun var langt mindre opmærksom på at få truffet bevidste valg.

”Jeg føler, at jeg er meget mere til stede med de mennesker, jeg har i mit liv, fordi jeg har et helt andet overskud. Jeg er mindre fortravlet, end jeg var, da jeg arbejde 37 timer og havde den kæmpe uro i både krop og sind. Det er en livslang praksis at holde styr på sindet, men jeg øver mig dagligt. Nu kan jeg tage mig selv i at smile hele vejen, når jeg cykler ned for at undervise. Jeg har et øjeblik – næsten – hver dag, hvor jeg må nive mig selv i armen af bare taknemlighed over det liv, jeg har skabt for mig selv.”

Hvem er Line Rømer

  • 31 år.
  • Bor i København med sin kæreste.
  • Har en bachelor i kommunikation fra Aalborg Universitet i København og en Master i TV Journalism fra London College of Communication.
  • Har arbejdet som tilrettelægger og journalist i TV-branchen, men er nu selvstændig yogalærer, hvor hun underviser i blandt andet YO Studios og DoYoga i København.
  • Læs mere om Line på lineromer.dk elller følg med på Instagram under lineromer.