Siden efteråret har grevinde Alexandras advokat forsøgt at få Martin Jørgensen til at møde i fogedretten i en sag om et gældsbrev på 5.448.750 kroner.
Gældsbrevet underskrev han i forbindelse med parrets skilsmisse i 2015, og det var aftalen, at Martin, 44, med tiden skulle begynde at afdrage på milliongælden.
Det skyldes dels, at indkaldelserne ikke har været forkyndt, og dels, at han ved det ene retsmøde ikke kunne nå frem rettidigt, da han var på vej hjem fra Jylland.
Gælden er i mellemtiden vokset fra 5.448.750 til 5.453.137,50 kroner.
SE og HØR skrev i 2019, at milliongælden opstod, da Martin Jørgensen overførte penge til sig selv fra grevinde Alexandras konto med den forklaring, at de skulle bruges til "nye investeringer, der var yderst fornuftige".
Samtidig modtog Alexandra regninger, som han lovede at betale, men som forblev ubetalte med rykkere til følge.
Efter skilsmissen dannede Martin Jørgensen i en årrække par med Eva Harlou. (Foto: Malene Porup)
Angiveligt var det de økonomiske uoverensstemmelser, der gjorde, at de i september 2015 blev lynskilt efter otte års ægteskab.
– Når man kan se, at der ikke er en fælles fremtid, og at der er nogle grundværdier, vi alle sammen har i et ægteskab, der bliver for forskellige, så er man nødt til at tage det op til revision, sagde grevinde Alexandra i den forbindelse.
I de mest almindelige typer af sager i fogedretten er en person indkaldt til et møde på grund af ubetalt gæld. I fogedretten skal man redegøre for sine og sin husstands økonomiske forhold, og man skal tale sandt. Hvis man ikke kan betale hele gælden straks, kan man normalt indgå en afdragsordning.
Hvis man ikke har noget, man kan stille til sikkerhed for gælden, fordi man ikke ejer noget af værdi, kan man på mødet under strafansvar afgive en insolvenserklæring. Det betyder, at man normalt først kan blive indkaldt til møde om gælden i fogedretten igen efter seks måneder.
Man har pligt til at møde i fogedretten, men man kan, medmindre fogedretten har bestemt andet, lade en anden møde for en.
Annonse
Møder man ikke op uden gyldig grund eller uden at give besked, kan man risikere, at politiet uden varsel henter en til fremstilling i fogedretten. Man kan også risikere, at fogeden samme dag eller senere møder op på ens bopæl.