7 virkelig gode grunde til at besøge Nordvest

"Why not" var det første jeg tænkte om at bo i Nordvest. Nogle dage elsker jeg bydelen. Andre dage gør jeg ikke. Jeg er nu kommet til den konklusion, at Nordvest er et sted, du lærer at holde af på godt og ondt.

Før jeg flyttede til Nordvest, boede jeg syv år på Nørrebro og syntes derfor, at Nordvest var den forkerte retning at flytte i. Det føltes nærmest som et tilbageskridt i forhold til min alder, hvor jeg oplevede at flere af mine veninder flyttede fra studielejlighederne og ind mod byen.

Mit første møde med kvarteret gjorde heller ikke indtrykket bedre. Jeg husker den dag min kæreste, svigermor og jeg kiggede på lejligheder i Nordvest. Min svigermor, der er dommer, kunne fortælle flere historier om, hvordan kvarteret var, da hun som ung jurist havde været med på fogedkørsel i området. Dengang skulle man undgå at holde på gelænderet i opgangen, fordi der kunne være klistret kanyler under. Sådan er det heldigvis ikke længere.

Nordvest er nu blevet "in". Det er der i hvert fald nogle, der mener. Og det er helt sikkert en mening, som jeg suger til mig. Nordvest er blevet et sted, hvor arkitekterne får savl om munden ved tanken om at ombygge en gammel fabrik. Det er altså ikke længere kun billige priser på lejligheder, der er tillokkende ved bydelen.

Min opfattelse af Nordvest kan stadig svinge fra uge til uge, som et problematisk kæresteforhold. Men jeg kan se potentialet i bydelen, som ikke længere kun byder på bland-selv-slik og shawarma. Her er mine anbefalinger til Nordvest og nogle af grundene til, at jeg har lært at elske området:

Aftensmad på Tribeca

Restauranten var en af de ting der fik mig overbevist om, at Nordvest ikke er så slem endda. Hvis du ikke har en NYC-rejse at se frem til, kan du tage på Tribeca og lege du er der. Restauranten er indrettet i et gammelt industrilokale med åbent køkken og et dejligt udendørsområde.

Bygmestervej 2, 2400 København NV, Tribecanv.dk


Kaffe på Provstevej 10

På hjørnet af Provstevej ligger en lille hyggelig kaffebar, hvor du både kan nyde din øko-morgenkaffe eller tage den to-go. Stedet, der desuden fungerer som grafisk bureau, byder blandt andet på lækker is-kaffe og raw snacks.

Provstevej 10, 2400 København NV, Provstevej10.dk

(Foto: Provstevej 10)

NV Auto Park

Er navnet på det grønne område, hvor frivillige, lokale initiativtagere dyrker deres "urban garden". Her kan du plante blomster, låne bøger, lufte hund eller sole dig på græsplænen. Om sommeren bliver der holdt havefest med dj's og grillmad.

Provstevej mellem Theklavej og Thoravej, 2400 København NV, NV Auto Park Facebook

(Foto: NV Auto Park)

Det marokkanske hjørne

På hjørnet af Tomsgårdsvej og Dortheavej ligger "det marokkanske hjørne", der kan spare dig for en tur i et uinspirerende supermarked. Hjørnet inkluderer en halalslagter, en grønthandler, en lille marokkansk bager, der sælger marokkanske brød og kager til ingen penge, en fiskehandler, "Fisk Tajine", der sælger frisk fisk og skaldyr, men hvor du også kan blande din egen tagine og sidde og spise.

Starter på hjørnet ved Tomsgårdsvej og Dortheavej, 2400 København NV

Shopping hos Youheshe

Du behøver ikke at tage ud af Nordvest for at shoppe tøj. De fleste kender nok Youheshe's netbutik, men det er helt klart et besøg værd at lægge vejen forbi deres flotte butik på Rentemestervej. Derudover har de danmarks sødeste betjening.

Rentemestervej 67, 2400 København NV, Youheshe.dk

(Foto: Youheshe)

Bazar hos Karmameju

I en baggård på Rentemestervej holder Karmameju, Design by Us m.fl. bazar to gange årligt. Her kan du blandt andet købe skønhedsprodukter, møbler og smykker med store rabatter, mens du nyder de hjemmelavede forfriskninger. På den anden side af vejen ligger også CrossFit Copenhagen, hvis det skulle friste...

Rentemestervej 43, 2400 København NV, Karmameju.dk

Frokost på biblioteket

Biblioteket på Rentemestervej er nytænkende både udadtil og indadtil. Indenfor finder du meget overraskende en højloftet koncertsal, der indimellem holder jazz-koncerter, og den lille "Cafe Glad". Cafeen, der blandt andet beskæftiger unge udviklingshæmmede, serverer sund mad til rimelige priser, hvor du enten kan sidde med din bærbare eller læse i et af de mange udenlandske magasiner.

Rentemestervej 76, 2400 København N,

LÆS OGSÅ: Disse 5 steder i Barcelona skal du opleve