Guide: Her er de 10 bedste nye spisesteder i København
Det vrimler med gode, nye restauranter i København, og det kan være svært at finde lige præcis dét spisested, der gør din mund gladest. Vi guider dig til nye favoritter.
Det bugner af gode restauranter i København, hvor du kan booke bord til lækker mad, god stemning og nye smagsoplevelser. Og hvert år dukker der nye gode restauranter op, der kan pirre dine smagsløg, byde på gode råvarer og sikre dig en god oplevelse i hyggelige og smukke omgivelser.
Følg med på den københavnske madscene, når vi guider dig til de nyeste og bedste restauranter i København, hvor du ikke bliver ruineret. Du kan med garanti finde lækre retter i høj kvalitet, men hvor pungen heldigvis også kan følge med.
Hvad end du er til italiensk mad, asiatisk, dansk eller mexicansk, antipasti, frisk fisk og skaldyr eller en god bøf, kan du få smagsløgene tilfredsstillet her. Mange af restauranterne har desuden fokus på de lokale, økologiske råvarer i sæson og derudover kan du vælge family-style eller tastingmenu på flere af restauranterne, så du kan komme vidt omkring i deres menukort og få smagt lidt af det hele.
Her på alt.dk har vi nøje udvalgt 10 af de bedste spisesteder i indre by, brokvartererne samt resten af Københavnsområdet, hvor du er får både god mad, god service - ja, en rigtig god oplevelse - så her er der rig mulighed for at finde inspiration til dine næste brunch, frokost eller aften ude i København.
Okay, stedet er ikke nyt, men det er konceptet derimod.
Babel var i en periode kendt for deres pitabrød, og bare vi tænker på det, løber vores tænder i vand. Men den tid er desværre forbi, for nu har restauranten skiftet spor for at servere mad inspireret af det thailandske køkken. Det er dog bestemt ingen straf, for det moderne spisested er mindst lige så lækkert som hidtil! Ud over at være restaurant, er spisestedet også stadig en vinbar, så din asiatisk inspirerede thaimad kan bestilles med vin i alle prislejer.
Det er blevet enormt populært med restauranter, der serverer god mad til billige priser. Først kom Bouillon på Frederiksberg med forretter fra 19 kroner, og nu er Ma Cuisine kommet til, hvor du kan få fire forretter, en hovedret og en dessert for kun 292 kroner.
Denne restaurant serverer fransk mad i store portioner, alt fra mørt kød til veltilberedte grøntsager, og så er stemningen uhøjtidelig og hyggelig. Det er altså et perfekt sted at besøge med venner – især hvis I ikke vil bruge alt for mange penge på en aften ude.
Hvis du er vild med den japanske ret onigiri, så er det nu, du skal slå til!
Annonse
I efteråret 2024 åbnede restaurant Comé Rice Kitchen i Kødbyen, og siden da er stedet blevet en kæmpe succes. Noget af succesen kan tilskrives stedets store hype på det sociale medie TikTok, men primært skyldes deres popularitet, at deres mad er enormt lækker.
Vi er især vilde med deres onigiri med teriyaki-kylling og den med tempurarejer, men i deres restaurant har de et bredt udvalg af onigiri, sashimi, salater og friterede snacks. Når vejret bliver varmere, er det et perfekt måltid at tage med dig ud på en bænk i solskinnet. Denne restaurant er klart et besøg værd.
Du kan finde mange flere guides til restauranter og andre gode ting at lave i København her.
En af de mest kendte restauranter i København er Noma, som bl.a. stjernekokken René Redzepi står bag. Her fortæller Nadine Levy Redzepi om det øjeblik, hvor hun vidste, det kunne blive til noget med ham René, hendes chef på Noma.
Den historiske café åbnede første gang i 1976, men for nyligt, i juli 2024, genåbnede caféen i en moderne version i nye lokaler i Palægade i indre by.
Stedet er perfekt til både frokost og en aften ude, da deres menukort spænder bredt og indeholder et væld af bistro-klassikere; Alt lige fra ribeye og bagt jomfruhummer til salater og velsmagende burgere. Du kan altså få lækker mad i forskellige kategorier på bordet.
Sommersko har et rummeligt udeareal, så du kan sidde under markisen og nyde din aftensmad, eller måske ved stedets store runde bar, som skaber liv i lokalet. Der er i hvert fald garanteret hyggelige omgivelser og god stemning på stedet her.
Kæden Cofoco står bag flere populære restauranter i København, såsom Delphine, Scarpetta og Oysters & Grill, og deres nyeste skud på stammen er restaurant Superbon, der er beliggende i den populære bydel Kødbyen.
Superbon serverer et bredt udvalg af måltider fra det asiatiske køkken, og blandt vores favoritter er deres softshell krabbe, bao med grillet kejserhatsvampe og deres crispy gris. Hvis du ikke selv kan bestemme, hvad du skal have fra deres a la carte-menu, kan du også vælge deres Superbon Menu, som består af otte serveringer til 395 kroner.
Restaurantens indretning kan godt minde om en stor dagligstue, og derfor er der en hyggelig og varm atmosfære. Stedet serverer også lækre asiatisk inspirerede cocktails fra deres store bar i restauranten.
Værnedamsvej er kendt for deres hyggelige restauranter og caféer, og nu er restauranten Levantin også rykket ind på gaden. Lokalerne er charmerende og retro, og de skaber rammerne for en afslappet stemning. Og så taler maden for sig selv.
Restauranten kalder sig en mellemøstlig bistro, og de lever op til deres ry med de lækreste krydrede retter, som spænder fra grillet honningglaseret kylling og dybstegt frisk fisk, til hummus og lammetatar, og vinene er også fra Mellemøsten – blandt andet deres skønne orangevin fra Libanon.
Hvis du spørger restauranten, så vil de beskrive sig som værende et inkluderende, åbent og folkeligt sted, hvor priserne holdes nede, selvom der ikke indgås kompromis med kvaliteten. Og vi kan konkludere, at stedet lever op til sine ord.
Menukortet skifter hver uge, hvor du kan vælge mellem ugens ret og ugens salat, og ellers er der klassiske snacks og småretter på menuen såsom ansjoser eller svinerillette på ristet brød og pommes frites med urtemayo. Det er altså et godt måltid til en fair pris på denne restaurant.
Åbningstider: onsdag til torsdag kl. 16-23 og udvidede åbningstider i weekenden.
Foto: Démodé
Démodé
I indre by finder du Démodé, som er et stykke af Sydfrankrig i hjertet af København. Maden er ualmindeligt velsmagende, og menuen varierer efter sæson, så det altid er de bedste råvarer, der bruges – og det kan smages. Du kan enten bestille dit måltid a la carte eller forsøge dig med dagens menu, hvor du kan vælge tre retter til 450 kroner eller seks retter til 650 kroner.
Elsker du en god surdejspizza? Ja? Hvad hvis vi fortalte dig, at du nu kan få en af slagsen til kun 49 kroner på Frederiksberg?
Mio er åbnet på Falkoner Allé, hvor de vegetariske pizzaer på menukortet kun koster 49 kroner og varianterne med kød koster 59 kroner. Ambitionen er, at der kun går 10 minutter, fra du bestiller pizzaen, til du står med den i hånden. Hele konceptet er prisvenligt og nemt, men til gengæld kan du ikke få et bord i selve restauranten og spise, fordi lokalet er så småt. Du kan derfor tage pizzaen med dig til nærmeste bænk eller evt. gå en tur i Frederiksberg Have og spise den, når vejret tillader det.
Vi er helt vilde med pizzaerne fra Diamond Slice på Nørrebro, og nu udvider holdet bag med et nyt koncept i Nordvest – nemlig restauranten Rays Chicken, der serverer friteret kylling i forskellige variationer. Køkkenet bruger kun kylling fra fritgående høns, og det kan både fås som friterede tenders, i en cæsarsalat eller i deres forskellige sandwich – bl.a. den med hot honey. Indretningen er moderne og casual, så det er det perfekte sted til en aften med vennerne eller en afslappet date.
Andre honorable mentions til nye restauranter i København er Resto Bar, Ambra, Theo, Picniq, Hanoi Alley, Oberra, Boutique Emilia og Kima, som alle er et besøg værd. Mangler du inspiration til de bedste spisesteder i Aarhus, så læs med her