Anders Morgenthaler kone

Anders Morgenthaler: ”Jeg gik fra god indtægt og pensionsopsparing til at have NUL fucking kroner”

Da han nåede en helt bestemt alder, skete der en radikal forandring i Anders Morgenthalers liv, når det gælder fokus på penge og værdier i livet. Det fortæller den kendte tegner i en podcast fra ALT.dk.

Siden han gik ud af gymnasiet, havde han knoklet målrettet for at blive tegner og filmmand. Og det gik godt. Penge og succes i mediebranchen havde Anders Morgenthaler opnået masser af, da han nåede op i sine 40’ere – men med dét fulgte også et endeløst arbejde med at skaffe penge.

Og flere penge.

Og flere penge.

Indtil de en dag pludselig var væk efter et brud med en samarbejdspartner, som han drev et stort medieselskab med.

Oplevelsen blev et vendepunkt for den kendte tegner og filminstruktør, som fik ham til at stoppe op og se på værdierne i sit liv, fortæller han i ALT.dks podcast ”I stjernernes tegn”.

– Der var faktisk kommet for meget fokus på værdier: At skaffe penge, skaffe penge, skaffe penge for at få det her firma til at lykkes, og at tro at penge i den periode kunne akkumuleres, så de kunne bruges til at lave noget. De kom bare ikke, det skete bare ikke, siger Anders Morgenthaler og fortsætter:

– Det var bare sådan et hamsterhjul, hvor vi havde en stor virksomhed, der omsatte for virkelig mange penge, men som også havde kæmpe gæld til Roskilde Bank og alt mulig andet. Det var virkelig ”post finanskrise”-agtigt. Og det brød FULDSTÆNDIG sammen. Så jeg gik fra at have en god indtægt og pensionsopsparing til at have lige præcis NUL fucking kroner og næsten være afskåret fra - på grund af nogle konkurrenceklausuler - at kunne lave noget at tjene penge på.

"42-års-krise" 

Oveni brød en international film, han arbejdede på, sammen for tredje gang. Derfor tog han med sin kone, filminstruktør Phie Ambo, med op på en biodynamisk bondegård, som hun i den periode fulgte i forbindelse med dokumentarfilmen ”Så meget godt i vente”. 

– Det var enormt spændende at være med. Dét med at komme i kontakt med naturen på en anden måde var et kæmpe vendepunkt. Det var at gå fra hele sit liv at være lykkedes med sine ting, sin kunst og alle de ydre ting til at finde ud af, at det var ligegyldigt. Det har ikke nogen betydning, siger Anders Morgenthaler og forklarer, at det var dér, han begyndte at blive aktivistisk.

En dag tog ejeren af den biodynamiske bondegård fat i tegneren og forklarede, at han mente, at det er en særlig alder, som sætter omvæltninger i gang.

– Bondemanden havde startet gården, da han var 40-42 år, og så sagde han bare til mig, at du skal være opmærksom på, at når du fylder 42 år, så sker der formentlig det for dig, at du holder op med at se på dig selv som dér, hvor værdien skal tilflyde og komme udefra og realiseres, og du vil begynde HOVEDKULDS at redde verden derfra – eller at forsøge at kigge ud af hele tiden, fortæller Anders Morgenthaler.

I podcasten spørger han astrolog Eva Ganvig, om der er noget særligt ved alderen 42 år, og det bekræfter hun, at der ifølge de tusindår gamle astrologiske teorier er – men at Anders Morgenthaler derudover i sit eget personlige horoskop i perioden omkring midt 2013 og indtil 2015 også var under andre meget stærke indflydelser.

Det vækker genkendelse hos Anders Morgenthaler, der bekræfter, at de omtalte år var en periode i hans liv, hvor han ”skiftede hamp” både i forhold til arbejdsliv og værdier.

– (Det) fik mig til at sige: Du er simpelthen nødt til at se på din kreativitet, eller den måde du er kunstner på i verden på helt andre måder og med en anden form for ydmyghed, fortæller han om årene omkring 42 år.

– Hvis du skal lave det, jeg laver, så er de år, hvor du skal gøre karriere og prøve at bygge dig op jo sygeligt selvoptagede og egoistiske, fordi det handler om at lykkes med de ting. Så de år var meget skelsættende år. Jeg tror faktisk, at ret mange mennesker har vilde år i den alder.

Hør mere i podcasten ”I stjernernes tegn” i Apple Podcasts. I det alternative interviewprogram bliver Anders Morgenthaler klogere på både velkendte og nye sider af sig selv .

Om podcasten ”I stjernernes tegn”

Bodil Jørgensen, Alberte Winding, Thomas Skov og en række andre kendte danskere møder astrologiens verden i en ny podcast-serie, som ser på, hvad læren om stjernerne måske kan give os i en moderne tid.

LOGO_i_stjernernes_tegn_01.jpg

Hvad kan en astrolog måske fortælle dig om dit liv og din personlighed?

12 kendte danskere har sagt ja til at blive klogere på deres stjernetegn - og måske også dem selv - i dette alternative interviewprogram. Sammen med journalist Susanne Baden Jensen og astrolog Eva Ganvig gennemgår de, hvad man generelt siger om de forskellige stjernetegn.

I hvert program har Eva også lagt et personligt fødselshoroskop for den kendte gæst – men altid uden at kende gæstens navn på forhånd. Et fødselshoroskop, som åbner op for en endnu mere personlig og dybdegående beskrivelse af gæsten. 

Hvad er det, der fascinerer os ved astrologi, hvordan fungerer det – og kan det muligvis hjælpe os med at blive klogere på os selv og hinanden?  Lyt med ”I stjernernes tegn”.