Anne Bech: Sådan undgår du at tage på i julen
Er du en af dem, der elsker brunkager, gløgg og spiselig hygge i december, men som samtidig ikke gider at tage de statistiske 2-5 kilo på i december, er du som de fleste. Splittet. Og det er fint nok, siger fitnessekspert, personlig træner og forfatter til bogen ”Fit på 100 dage”, Anne Bech. Se her, hvilke råd hun bruger selv og til sine klienter i julemåneden.
1. Prøv italiensk panforte i stedet for småkager.
2. Spis nødder i stedet for konfekt.
3. Spis rugbrød i stedet for hvidt brød.
4. Spis mindre brød, f.eks. kvarte i stedet for halve.
5. Spis fisk og æg i stedet for leverpostej og mørbradbøf (eller tag mørbrad uden de bløde (fede) løg).
6. Tag sild (ikke så slemt, som du tror).
7. Snaps er bedre end øl.
8. Drop de brunede, spis de hvide kartofler (deres glykæmiske indeks er egentlig okay).
9. Spis julemaden kold dagen efter.
10. Spis rødkålssalat med nødder og appelsin, kød uden skind og svær og kolde kartofler (det mest mættende og tilfredsstillende måltid). Eller servér til restemad dagen efter – du har jo masser i køleskabet af det fra dagen før.
11. Lav rødkålen om til en rødkålssalat
12. Udse dig 24 småkager, du vil have i december, og tæl ned hver gang, du tager én. Nyd den!
13. Flæskesteg uden svær (tør du?), så får du et magert stykke kød, fyldt med protein.
14. Tag en spiseskefuld sauce i stedet for at bruge sovseskeen.
15. Prøv en økologisk smør i stedet for den fede andesauce.