Drenge sendte lede beskeder til Aurora, men hun trodsede dem - nu har hun ét håb for andre som hende

Drengene sendte lede beskeder til Aurora, men hun trodsede dem - nu har hun ét håb for andre som hende

27-årige Aurora Lyngdal har hele sin ungdom bevæget sig i en verden præget af hadske kommentarer. Men hun har fulgt sin drøm, og nu håber hun, at hun kan være med til at bane vejen for andre unge piger, der ønsker at gøre karriere inden for det samme som hende: Computerspil.

”Din familie kan ikke lide dig”

Aurora Lyngdal har hørt meget i sine år som Counter-Strike-spiller. I dag er hun holdkaptajn på det nyoprettede kvindehold under e-sport-organisationen Astralis. Nu er hun 27 år, men da hun var en 13-årig pige, med alt det der følger med, var det svært at modtage lede beskeder, ligesom ovenstående, fra fremmede.

”Da jeg var yngre, føltes det hårdt, at der var mange, som havde en holdning og mening om mig, men ikke kendte mig. Jeg er 27 år gammel nu, så nu påvirker det mig ikke. Men da jeg var 13 år, så betød det noget, fordi det er hårdt at høre, at du er grim, eller at du er tyk, eller at du ikke er god nok, eller at din familie ikke kan lide dig og sådan noget, som de tror, de kender til”.

Mange af de kommentarer, Aurora fik gennem spillet, tog udgangspunkt i hendes køn. Det kunne være bemærkninger som ”Åh nej, vi har en pige på holdet, vi har tabt allerede”, hvis hun spillede med tilfældige mennesker.

Men lede kommentarer er langt fra noget, der kun er henvendt piger. Dog er der en klar forskel i de hadbeskeder, som piger og drenge modtager, mener Aurora.

”Der har været meget harassment (chikane red.). Men det er ens for alle. Som pige får du mere hate, fordi du er en pige. Men en mand får hate, fordi han er dårlig. Ikke hvordan han ser ud, eller hvordan han lyder. Piger får på udseende, og hvem de tror, du er som menneske”

En inspiration for andre unge piger

Aurora er en af initiativtagerne bag det nye danske kvindehold i counter-strike. Det er er der en særlig grund til, fortæller hun.

”Det er vigtigt at vise, at vi støtter op omkring kvinderne. Der skal være plads til, at kvinder også kan spille computer. Vi skal vise vores yngre generation, at der er plads til alle i branchen.

Målene for det nyoprettede danske kvindehold er mange, men der er en særlig ting, som Aurora håber på, det nye hold kan medvirke til. Nemlig at unge piger i Danmark kan opdage, at der er plads til piger i e-sport, og at der er gode muligheder, hvis man har lyst til at gå den vej.

”Jeg håber, de tænker ”Ej hvor fedt. Det vil jeg også. Det har jeg også lyst til”. Og de så følger deres mål, drømme, tanker, og ser, hvor langt det kan gå. Altså, at de kan spejle sig selv i det. Og se, at der er masser af muligheder til at kunne gå den vej, hvis det er noget, man har lyst til”.

Vil du spille med?

Hvis du har lyst til at spille Counter-Strike, men ikke ved, hvordan man starter, kan du kontakte Aurora over instagram på @auroralyngdal. Der findes en discord-gruppe kun for piger, som du kan komme med i. Her kan du finde et fællesskab og møde piger du kan spille med.