bachelorette

Afgørelsens time: Var dét nu også det rigtige valg?

De kommende uger samler vi redaktionens bedste observationer fra ugens tre afsnit af datingprogrammet ’Bachelorette’. Programmet, der viser os, hvad moderne dating også handler om – nemlig det første møde, misforståelser og knuste hjerter …

De sjove indslag og ditto kommentarer er blevet erstattet af alvorlige miner og en nervøsitet, der nærmest smitter gennem skærmen. Selvom vi efterhånden har sovset lidt vel rigeligt rundt i de samme ting, så er vi ikke helt færdige endnu. Vi mangler nemlig stadig at få afklaring på ÉN ting – dét det hele har handlet om de seneste ni uger: Hvem får Mettes og Julies sidste rose?

Spænd sikkerhedsselen, når vi tager jer gennem finaleugen af Bachelorette. Afsnit for afsnit.

Første afsnit

Hvad ville du allerhelst lave på din drømmedate? I Mexicos land er der ikke grænser for, hvad det kan blive til, når Bachelorette er ved roret (læs: TV 2). Her står den både på surf, wakeboards, en seriøst lang svævebane med udsigt til noget, der minder om regnskov (flot er det i hvert fald!) og en helikoptertur. Vanvittigt, men heller intet under, egentlig.

Omgivelserne giver jo luft under vingerne til de sommerfugle, vi alle håber, basker rundt i deltagernes maver – klart mere i nogles maver end andres, for vi indrømmer gerne, at vi hepper på henholdsvis Mads og Boris.

I ugens første afsnit skal Boris og Mette – der har haft den fra starten – og sidste uges HELT store overraskelse, Konditoren, og Julie på dates. Og sidstnævnte fyr er klar til at give den gas (ikke at Boris ikke også har tænkt sig at gøre det, han er bare ikke så verbal omkring det i sin sync), for efter at have overhalet Rallefar indenom, er han fuld af gåpåmod. That’s the spirit.

julie og jonas.jpg

Julie og Jonas skal på helikoptertur, som får os til at tænke på Boris’ og Mettes allerførste date, hvor det i den grad slog gnister. Mon det gør det samme mellem Julie og Konditoren? Der er flirteri i luften, konstaterer Julie. Og det er jo et godt udgangspunkt for et kys, kan man sige.

Da helikopteren lander, er Konditoren klar i mælet: han håber på endnu mere romantik, som kan give anledning til et kys. Ja tak. Vi har også brug for at vide, om der er en romantisk kemi mellem de to.

Mens Julie og Jonas er på helikoptertur, skal Baywatch-Mette og den røde badedragt ud at surfe med Boris, og det er Mette, der skal instruere. Sejhedspoint herfra.

”Boris er en rigtig god elev,” konstaterer hun – men det er, inden de kommer ægte ud i bølgerne. Her går det nemlig ikke sådan voldsomt godt (hilsen én, der aldrig har surfet, men som alligevel udtaler sig), til gengæld bliver der råflirtet.

mette og boris surfer.jpg

”Der er virkelig meget flirt i luften, og vi har topmeget lyst til hinanden. Ja, jeg har virkeligmeget lyst til hende,” konstaterer en småfjalet Boris. Og der bliver kysset på livet løs, mens bølgerne bruser om ørerne på dem og køler dem ned. Åh!

På Julie og Jonas’ date, begynder han langsomt at åbne op. Der skal også ske vilde ting, hvis han skal vippe The Clark Kent af pinden, tænker vi. Og dét forsøger Konditoren ihærdigt (men ordentligt, det er jo Jonas, vi snakker om #etgodtmenneske) på: han fortæller bl.a. om sine hårde teenageår, og vi – og Julie – ser pludselig en ny side af ham.

Faktisk bliver han ved med at overraske.

”Jeg har jo, øh, lidt haft lyst til at kysse dig i noget tid,” vælter det ud af den ærlige Jonas. Det er ikke akavet – faktisk klæder det ham at være lidt mere … kontant, selvom vi er i tvivl om, hvorvidt han egentlig mener det.

Julie, med stort smil og overraskede bryn: ”Nå!”

Jonas: ”Det ved jeg ikke, hvordan du har det med?”

Julie, mens hun gestikulerer: ”Det var sådan lidt det, jeg havde lyst til under minglingen i går.”

Jonas smiler sødt: ”Mm … det var også lidt det, jeg følte.” OKAY, altså. Var det lige en kæmpekemi, der kom listende dér og sparkede bagdøren ind?

De bliver i hvert fald enige om, at der opstod noget ved dén mingling, inden de rykker tættere mod hinanden og KYSSER – og det bliver altså ikke bare ved et af de der tantekys 🥹

Efter middagen skal sovefordelingen på plads mellem Julie og Jonas, og de skal sove hver for sig, vurderer hun. For til trods for kysset, og at de er nået langt, så er de ikke dér endnu, hvor de skal sove sammen. Jonas er måske en my skuffet. Men kudos for, at Julie ikke bare lader sig rive med, men mærker efter i maven. Måske hun allerede dér har besluttet sig for, hvem den sidste rose skal gå til (og det er ikke Konditoren), måske hun bare synes, det er for tidligt. I hvert fald går de hver til sit. INDEN de gør det, kvitterer Julie med et ”godnat søde væsen” 😂 ”Søde væsen”??? Æhm … det OSER ikke ligefrem af kæresteri og sexual tension

Det gør daten mellem Boris og Mette til gengæld. Selvom Mette benytter den romantiske middag til at spørge ind til Boris' fremtidsplaner en sidste gang, så overskygger den mere seriøse samtale (hvor de aldrig sådan for alvor mødes det samme sted) ikke den hede kemi, der er mellem de to 😏🔥

Boris har nemlig planlagt, at de skal tatovere hinanden. Du skriger, vi bekræfter: Ja, de skal tatovere hinanden. Det er et vanvittigt arrangement 🤯😱🙈 Mette er da også skeptisk over for foretagendet. Vi forstår! Men Boris er naturligvis gået all in og har tegnet (noget, der minder om) et badekar, fordi det skal symbolisere hendes bedste barndomsminde. Fandme nuttet, men shit.

Det kan Mette ikke stå for. De tegner et motiv i fællesskab. Og pludselig bliver Mette rørt, sådan ægte. Boris trøster 🥹❤️ Vanvittigt tatoveringsprojekt til side, så er det faktisk et virkeligt fint øjeblik, og det er første gang, man for alvor fornemmer en sårbarhed hos Mette, men også mellem de to.

Boris griber tatovørstaven og foreviger tændstiktegningen på Mettes ben. Venner! Vi snakker en fucking tatovering, som hun får lavet af en dude, hun har mødt en måned forinden?! 😅 Hatten af for spontaniteten. Man håber jo ægte, de ender sammen.

Andet afsnit

Kontrasten mellem Julie og Jonas’ date og Mette og Boris’ er til at tage og føle på, hvis I forstår sådan én, høhø 😏

Daten slutter med, at Mette forsøger at forberede Boris på det værste, HVIS nu den sidste rose går til Stig. Hun kender jo gamet. Og vi bliver faktisk lidt nervøse …

Nå, men nok om Mette og Boris (for nu). For nu skal Julie og Clark Kent på date. De skal stå på wakeboard, og Clark Kent viser sig som den gentleman, han er, da han kommer Julie til undsætning ude i vandet. Hun har svært ved at få det til at fungere – og pludseligt, med opløftende ord fra Clark Kent, lykkes det. Mads gør Julie glad og varm indeni. Mads glemmer også alt omkring sig og må indrømme, at han er blevet lidt forelsket i hende. Der er altså også følelser i spil her 🥹

Senere spiser Julie og Mads middag, og viben er altså anderledes her, end mellem Julie og Konditoren. Den er mere … kælen. Mens det springende punkt for Mette og Boris er eventuelle fremtidige børn, er det for Julie og Mads Falster. Et emne, han får vendt på hovedet – for hvorfor er det egentlig ham, der partout skal flytte?

Han vil gerne høre, om hun nogensinde kunne finde på at flytte den anden vej? Umiddelbart, nej, vurderer vi.

Sideløbende med boligsnakken bliver der udvekslet MANGE dejlige superlativer. Og vi er småforvirrede. For kemien er god, men det lugter alligevel lidt af, at ingen af de to kommer til at flytte, og så hænger det hele jo lidt i en tynd tråd. Det er faktisk superærgerligt at tænke på, så vi lader være. Den tid, den sorg. Lige nu hygger vi.

Julie og Mads er fjantede. De kysser og nusser. Og når det sker, føler Julie, hun svæver på en lyserød sky. Ej, men 💘

For Mads’ vedkommende er det virkelig, virkelig lang tid siden, han har været så glad for en pige, som han er for Julie. OG SÅ SOVER DE SAMMEN!!! Soveparaderne be gone.

Mette og Stig skal ud at svæve. Og der er ”fuld gas på kemien” mellem Mette og Stig fra første færd, konstaterer Mette. Og Stig har glædet sig til at være sammen med hende, for hun er hans drug nu. Okay, okay, Stevie-Stig.

Noget, Stig synes, er specielt ved deres relation er, at de kan være ærlige over for hinanden – og han kan snakke om følelser, noget, han ikke normalt gør (no shit, du er bror til Kasper 🙈). Men nu har han åbnet op og er både sød, sjov og skøn, synes Mette. Faktisk kan hun ikke komme i tanke om noget bedre at lave, end at være sammen med Stig. Øh, hvad med Boris?!

Under deres middag falder snakken på langdistanceforhold. Stig tror ikke rigtig på den slags, så vil han hellere flytte til København, hvis de skal være kærester. Pluspoint til Stig. Ikke så meget pis.

Stig vil gerne have børn, når det giver mening at få børn. Han vil gerne være en ung far, og ”Mette giver ham lyst til at smide sin rationalitet.” For han vil være ærgerlig over ikke at have hende i sit liv. Dét, er, for Mette, det fineste kompliment, hun har fået.

Mette: ”Hvis jeg spørger dig, om du er forelsket i mig, hvad vil du så svare?”

Stig: ”Øh… ja, det er jeg nok.”

Mette, helt stor i hovedet: ”Mener du det?” Smilet er ikke til at tage fejl af.

Stig er den eneste, der er kommet med en decideret kærlighedserklæring, som han gør under middagen, og den lader til at falde i god jord hos Mette. Det gør næsten ondt at sige det, men bye, bye, Boris …

Senere på aftenen erkender Mette, at Stevie-Stig slog benene væk under hende, da han sang den famøse Stevie Wonder-sang, og hun vil gerne have, at han gør det IGEN. Oh, the horror!! Vi pauser og spoler. Vi.kan.ikke 🙈🙈

Vi er tydeligvis helt alene om at have det sådan, i hvert fald er Mettes kommentar, da vi har spolet tilstrækkeligt langt: ”Jeg DØR over, hvor dejligt Stig synger.” Vi dør over, hvor akavet et øjeblik det er. Men det går liiige i … maven på Mette 😏

Og Mette er nu endnu mere i tvivl om, hvilket valg hun skal træffe ved den sidste roseceremoni.

Vi er faktisk også i vildrede over, hvad der kommer til at ske. For vi har ægte svært ved at forudsige, hvad Mette gør, når hun virker SÅ på begge fyre på én gang.

Ingen af fyrene aner, hvilket ben de skal stå på, for udmeldingen til dem begge har været mere eller mindre ens. Men Mette kender selvfølgelig gamet og ved, hvordan det skal spilles. Det er godt tv. For pt aner vi ikke, om det bliver Stig eller Boris. Til gengæld bliver én af de to slemt skuffede.

Tredje – og programmets allersidste – afsnit

Det er afgørelsens time. Eller i hvert fald dagen for den allerallerallersidste roseceremoni.

Julie og Mads har puttet hele natten og kysset … en del. Mads tror, han er blevet forelsket i Julie. Han kan i hvert fald ikke få nok af hende. Og han synes, de har en ægte god kemi. Vi tror på ham. Det virker faktisk sådan. Alligevel er stemning om morgenen trykket. For Julie har et valg, hun skal træffe senere på dagen…

Det er også dagen derpå for Mette og Stigs vedkommende. De snakker om løst og fast, da Mette siger følgende:

”De ting, som du sagde i går, det var … altså jeg er helt på røven over det. Og jeg vil bare sige, at jeg er rigtig glad for, at du sagde det. Det betyder virkelig meget for mig. Også i forhold til senere…”

Undskyld, hvad?! Lovede Mette lige sin sidste rose væk til Stig??? Eller hvad er det helt præcis, der foregår her? No wonder, hvis Stig tror, den sidste rose tilfalder ham...

Først skal Julie træffe sit valg – og fortælle hvem af fyrene, hun vælger. Åh, det må ikke være rart.

Det er faktisk med nogenlunde ro i maven, vi overværer Julie tale skiftevis med Jonas og Mads.

Julie er tydeligvis meget nervøs, men ikke lige så meget som Mads, der ikke har det der ligner mundvand tilbage i munden, og han har nærmest svært ved at tale <3

”Du er et menneske, der bare er i orden,” siger hun til Jonas. Ingen tvivl om dét. Men Jonas har haft det præcis lige som os (I forstår, hvad vi mener):

”Jeg har jo også skulle gå og mærke lidt efter oven på vores date sidst, og jeg tror måske – for mit vedkommende – er der ikke helt opstået de her stærke, romantiske følelser mellem os, som jeg kunne have håbet på.” Julie nikker ja. Vi gør det samme. ”Derfor synes jeg heller ikke, du skal tilbyde mig den sidste rose.” Julie smiler og ryster på hovedet. Igen er vi enige.

Julie bliver rørt – og måske mest af alt lettet. De krammer. Alt er godt, og NU vil vi så gerne se Mads få besked.

”Jeg har aldrig været i tvivl om, at du skulle have min sidste rose.”

Mads, nu med våde øjne: ”Naaaj…”

Julie: ”Vil du have den?”

Mads: ”Det vil jeg da meget gerne.” Og så KYSSER de! 💘

julie og mads.jpg

Det hele føles lidt uvirkeligt, konstaterer Julie. ”Nu har jeg min Mads.” Og Mads har sin Julie. Aww.

Så til jokeren. For hvem vælger Mette?

Det er sjældent, Mette er forelsket, men hun har nogle følelser indeni for én af de to fyre, som læner sig meget op ad en forelskelse, fortæller hun Petra. Men! Hun har svært ved at skulle gøre en anden mand ked af det. Og det forstår vi faktisk godt.

Mette står med tårer i øjnene. Hun er rørt: ”Jeg får totalt deja-vu.”

For et år siden var det hende, der stod håbefuldt og troede, hun skulle have den sidste rose – nu skal hun skuffe én på samme måde… 💔 Det kan mærkes i maven. Hvordan med jer?

mette og stig.jpg

Træmanden Stig har haft en enorm udvikling, fortæller Mette ham, og hun mener, at én af hans bedste kvaliteter er, at han er så underspillet og mystisk. Hun er nysgerrig på ham. Det er jægeren i hende, der taler.

Boris får at vide, at hun elsker, at de ikke tager sig selv så højtideligt, når de er sammen. Også et kvalitetsstempel i vores bog.

Så ruller Stig ellers det tunge skyts ud: ”Jeg tror bare, at uanset hvad så er jeg pisseglad for, at jeg har mødt dig, for du har virkelig rykket noget i mig. Og du stikker også til de sider, som jeg ikke så godt kan lide at vise, som min sårbarhed, og det tror jeg er meget godt, at du har konfronteret mig med det. Så derfor vil jeg bare sige tak, fordi du har vist mig så meget. Jeg synes virkelig, du er en next level fantastisk kvinde. Det skal du aldrig være i tvivl om.” 👏

Boris har skrevet det ned, han gerne vil sige – og det fejler bestemt heller ikke noget: ”Hej sveskelademad. Jeg er lige vågnet, og det er supertidligt, så jeg tænker stadig, du sover. Jeg håber, du er okay oven på de sidste par dage. Jeg har så mange tanker og følelser, der kører rundt i mig, men jeg er snart ved at være tom for ord. Jeg vil for altid huske, elske og nyde vores oplevelser og rejse sammen hernede. Jeg håber inderligt, at jeg kan kysse på dig hele vejen fra Mexico og til Amager.” Også applaus det til 👏

Nervøsiteten stiger, og hjertet sætter i galop. Vi tør slet ikke tænke på, hvordan Mette og de to boys må have det. Det er trods alt dem, det handler om…

Så begynder et værre klippehelvede ellers, hvor vi skifter fra én samtale til en anden – for pinen skal ENDELIG ikke stoppe her. Det ved TV 2.

Mette til Boris: ”Men Boris. Jeg har også datet en anden mand (Boris’ udtryk bliver MEGET alvorligt), og den rejse, jeg har med ham, har været vild.” 🤯🤯

Der klippes til Stig, mens underlægningsmusikken pumper derudad. Vi ved det godt, det er spændende. Der er slet ikke behov for ekstraeffekter. Nuvel.

”Jeg er rigtig glad for, at du står her. Men der er også en anden, som jeg føler meget for…” siger Mette til Stig.

Tilbage til Boris.

”… Der er sket rigtig mange ting i mig.” Mette rømmer sig og kigger ned.

Klip til Stig – IGEN.

”… og han (Boris, red.) har vækket nogle følelser i mig, som også er rigtig dejlige.”

Tilbage til Boris – IGEN. KOM NU MED DEN AFGØRELSE. ”… Jeg er blevet virkelig overrasket.”

Der klippes skiftevis mellem Stig og Boris, men Mette siger følgende: ”Jeg prøver virkelig at mærke efter, hvad jeg føler til dig, og hvad jeg føler for den anden.”

”Så jeg kan desværre ikke tilbyde dig min rose.” Closeup af Mette – og vi aner ikke, hvem hun siger det til. Ej, ej, ej 😱

STIG! Hun vælger Stig fra. Ham vi et kort øjeblik var overbeviste om, hun ville vælge. Ham hun efter et tovtrækkeri fik til at afsløre sine følelser. Ham, hun semi lovede rosen til …

Artiklen fortsætter under videoen ...

Han er trist og har svært ved at se hende i øjnene. Og finde ord… han får våde øjne. Mette også. Os ditto.

Kameraet hviler på Stig, som holder en umanerlig lang pause … han synker. Kigger lidt op i luften og synker igen, lidt besværet: ”Ja… jeg ved ikke, hvad jeg skal sige, Mette. Jeg er ked af det og skuffet, og alt der er i den genre…” Han sluger nærmest ordene. De krammer.

”Jeg kan ikke tilbyde min sidste rose til Stig, fordi min mavefornemmelse har været lidt vaklende undervejs. Han har givet mig sommerfugle i maven, men der har ikke været nok af dem til, at det er noget, jeg tør bygge videre på,” siger Mette i en voiceover, mens Stig finder vej til bilen.

”Jeg føler mig måske lidt snydt. Mette havde trukket nogle ting ud af mig, som i sidste ende har været lige meget. Det … det er sgu ubeskriveligt, hvor ondt det gør inde i min krop lige nu,” siger Stig og fortsætter:

”På en eller anden måde var det denne her situation, jeg var allermest bange for ville ske, og nu er jeg i den. Men jeg fortryder sgu ikke noget. Jeg føler, jeg har givet alt af mig selv.” Av 💔

Så er det Boris tur til at få at vide, at han har vundet Mettes hjerte.

”Jeg har virkelig nydt den rejse, vi har været på. Øh…” Mette holder en pause og samler rosen op. Boris smiler lidt forsigtigt og tydeligt fornøjet.

”Jeg kan mærke, at min mavefornemmelse er meget…” starter Mette. Boris griner af lettelse. ”… kraftigere, når jeg er sammen med dig, så vil du tage imod min sidste rose?”

”Ja, det vil jeg rigtig gerne”, siger Boris og smiler stort. De smiler, krammer og kysser. Lykken vil ingen ende tage.

”Fra det øjeblik, Boris siger ja, eksploderer det i min krop. Det er ren lykke,” konstaterer Mette nærmest euforisk. Så lykkedes det sgu, Mette 💘

mette og boris.jpg

”Det er noget tid siden, jeg har været forelsket, så at komme hjem med en kvinde så dejlig som Mette og kunne starte en rejse hjemme med hende, er hjernedødt,” siger Boris.

Champagnepropperne flyver, mens Petra afsluttende konstaterer, at den kærlighed, parrene har fundet, skal passes og plejes, for at den fortsat kan blomstre – og hun hepper på dem hele vejen. Det gør vi også! Men vi tror på, at parrene lever lykkeligt sammen til deres dages ende, er mere tvivlsomt. Langt hen ad vejen virker det mere, som om alle har været afsted for at få én på opleveren og mindre for faktisk at finde kærligheden …