Bagte auberginer

Dittes madblog: Lav salat med bagte auberginer og granatæble

Når det er gråt og trist udenfor, kan jeg godt lide at bringe lidt solskin ind på min tallerken og det kan granatæble hjælpe med. Udover at de små granatæble-kerner er super smukke, så er frugten rig på antioxidanter og mineraler, bl.a. fosfor. Granatæble smager dejligt i salater, på yoghurten eller som saft.

Hvis du ikke kan skaffe kamuthvede, så brug perlespelt i stedet – det giver næsten samme konsistens og smag. Kamut er en gammel hvedeart, som har været dyrket i mange tusinde år i mellemøstlige lande. Kamut findes både som mel og som kerner.

Opskriften er fra min salatbog ”Salater fra The Food Club”.

Det skal du bruge:

2 auberginer, gerne 1 hvid og 1 lilla

2 spsk olivenolie

salt

2 spsk græskarkerner

2 dl kamuthvede

1 granatæble

olivenolie

salt og peber

mynte

Sådan gør du:

Skær auberginerne ud i tynde strimler på langs. Læg dem på en bageplade, og vend dem med olie og salt. Bag dem ved 200 grader i ca. 20 minutter. Efter 10 minutter tilsættes græskarkerner til auberginerne og bages med i 10 minutter, så de bliver sprøde.

Skyl kamuthveden, og kog den i rigeligt, letsaltet vand i ca. 20 minutter. Lad hveden dryppe og køle af i en sigte. Frigør de små kerner i granatæblet – det gøres nemmest ved at skære æblet midt over og banke hårdt på skallen med en grydeske – pas på, det sviner.

Bland de bagte auberginer med kamuthveden, og drys granatæblekernerne henover. Det hele smages til med olivenolie, salt, peber og evt. en smule finthakket mynte.