Når det er gråt og trist udenfor, kan jeg godt lide at bringe lidt solskin ind på min tallerken og det kan granatæble hjælpe med. Udover at de små granatæble-kerner er super smukke, så er frugten rig på antioxidanter og mineraler, bl.a. fosfor. Granatæble smager dejligt i salater, på yoghurten eller som saft.
Hvis du ikke kan skaffe kamuthvede, så brug perlespelt i stedet – det giver næsten samme konsistens og smag. Kamut er en gammel hvedeart, som har været dyrket i mange tusinde år i mellemøstlige lande. Kamut findes både som mel og som kerner.
Opskriften er fra min salatbog ”Salater fra The Food Club”.
Det skal du bruge:
2 auberginer, gerne 1 hvid og 1 lilla
2 spsk olivenolie
salt
2 spsk græskarkerner
2 dl kamuthvede
1 granatæble
olivenolie
salt og peber
mynte
Sådan gør du:
Skær auberginerne ud i tynde strimler på langs. Læg dem på en bageplade, og vend dem med olie og salt. Bag dem ved 200 grader i ca. 20 minutter. Efter 10 minutter tilsættes græskarkerner til auberginerne og bages med i 10 minutter, så de bliver sprøde.
Skyl kamuthveden, og kog den i rigeligt, letsaltet vand i ca. 20 minutter. Lad hveden dryppe og køle af i en sigte. Frigør de små kerner i granatæblet – det gøres nemmest ved at skære æblet midt over og banke hårdt på skallen med en grydeske – pas på, det sviner.
Bland de bagte auberginer med kamuthveden, og drys granatæblekernerne henover. Det hele smages til med olivenolie, salt, peber og evt. en smule finthakket mynte.