De bedste restauranter på Østerbro

Guide: Her er de bedste restauranter på Østerbro

Der findes en masse lækre restauranter på Østerbro i København. Vi har her samlet en række af redaktionens yndlingsrestauranter på både Indre Østerbro og Ydre Østerbro, hvor du kan finde både drønlækker mad, afslappet stemning og alt, hvad du ellers skal bruge til en rigtig god aften ude.

Østerbro emmer af gode spisesteder, som er perfekte til både en dateaften eller til hygge med dine venner.

Men er du lidt i tvivl om, hvor du skal starte?

Vi har på redaktionen her samlet en liste med en række gode restauranter på Østerbro, som vi elsker at komme på - og du kan være helt sikker på, at stederne ligeledes er klar til at byde dig velkommen indenfor og give dig en fantastisk oplevelse.

Gemt herlighed: Gro Spiseri

Gro Spiseri Østerbro

Gemt væk på en tagtop tæt på Gunnar Nu Hansens Plads på Ydre Østerbro finder du den smukke restaurant Gro Spiseri. På tagtoppen finder du Danmarks første tagfarm, og midt i den ligger et romantisk, lille drivhus, hvor holdet bag Gro Spiseri serverer skønne retter med økologiske råvarer. 

I det lille drivhus serverer de både morgenmad, frokost og aftensmad, som variere efter sæson. Det hele serveres ved ét lang langbord, hvor der er begrænset plads, så sørg gerne for at booke bord i (rigtig) god tid.

Hvis du er til vin, kan vi anbefale, at du prøver deres naturvin til din mad, da den er virkelig, virkelig god.

Adresse: Æbeløgade 4, 2100 København Ø

Læs mere her.

Skønt smørrebrød: Aamanns Deli & Take away

Er du vild med klassisk, dansk smørrebrød, så er Aamanns Deli & Take away, der ligger lige på grænsen til Indre By, det helt rette sted for dig at tage hen. På menukortet finder du alt fra de traditionelle med æg og rejer samt rødspætte til de nyere med avocado og rødbedetatar at sætte tænderne i.

Vil du gerne nyde din mad smørrebrød et andet sted end restauranten, så kan du, som navnet på stedet også antyder, ligeledes få dit smørrebrød som take away, Vi kan anbefale at sætte dig ned til de nærtliggende søer eller i Østre Anlæg og nyde din mad.

Adresse: Øster Farimagsgade 10, 2100 København Ø

Læs mere her.

Lækker italiensk: Panza

Tartar fra Panza

I smukke, rustikke rammer midt på Blegdams vej, server Panza en udsøgt bid af Italien. Menukortet byder på bl.a. både oksetartar, pasta i lange baner og hjemmelavet Limoncello. Og så vil vi bare lige sige, at deres chokolademousse med saltkaramel er et must at prøve!

Er du desuden tørstig efter en lækker cocktail til din middag - eller måske bare for sig selv, så er det her også et skønt sted at få sådan en.

Adresse: Blegdamsvej 70, 2100 København

Læs mere her.

Franske fristelser: Brasserie Barner

I hjertet af Østerbro finder du den franskinspirerede restaurant Brasserie Barner, som byder på en masse franske fristelser, både når det kommer til mad og vin. Du kan bl.a. Tarte Tatin, braiseret svinebryst, selvfølgelig en Creme Brulée, og med stor sandsynlighed lige den drue, dit hjerte begærer. Du kan desuden få mange af retterne allerede til frokost, hvis du hellere vil dét.

Restauranten er rigtig fint indretning, men har også en rigtig hyggelig udendørsservering til de varmere dage.

Adresse: Århusgade 1, 2100 København Ø

Læs mere her.

Det Simrer

Det Simrer Østerbro

Når du går forbi hoveddøren til Det Simrer, som ligger lige mellem Nordhavn station og Trianglen metrostop, så er du ikke i tvivl: Her må du bare ind. Duften er fantastisk, stemningen er god og menukortet ved døren ser indbydende ud.

Her nemlig lidt til et hvert humor: alt fra braiseret spoleben og røget færøsk laks til shakshuka og gratinerede protobellosvampe. Restauranten har desuden en god brunch-byg-selv-tallerken, hvis du er ude efter brunch i stedet for aftensmad.

Adresse: Melchiors Pl. 3, 2100 København Ø

Læs mere her.

Ramen, når det er bedst: Ramen to Bíiru Østerbro

Ramen to Bíiru ramen og øl

Er du lige så vild med den japanske nudelret Ramen, som vi er? Din søgen efter et godt sted at få det stopper her - du bør nemlig besøge Ramen to Bíiru. Her serverer de en smagfuld Ramen i alle de former, som du kunne drømme om: Shoyu Ramen, Shio Ramen, Miso Ramen, Spicy Goma Ramen og flere endnu...

De har ligeledes et bredt udvalg af gode øl fra Mikkeler, som står rigtig godt til din ramen.

Ramen to Bíiru har desuden en søsterrestaurant på både Vesterbro, Nørrebro og Frederiksberg, hvis du skulle befinder dig på de kanter og crave ramen.

Adresse på Østerbro: Victor Borges Pl. 6, 2100 København

Læs mere her.

Italiensk familie: Zio&Nonna

Zio&Nonna Østerbro

På et hyggeligt hjørne på Østbanegade finder du den skønne, lille restaurant Zio&Nonna. Det lille familieejede restaurant åbnede tilbage i 2018 og har lige siden serveret skøn italiensk mad. Menukort byder på alt fra pasta til pistaciesouffle, så det er bare at slå sig løs.

Der er hos Zio&Nonna også rig mulighed for at få en god cocktail og for take away.

Adresse: Østbanegade 23, København Ø

Læs mere her.

Godt georgisk: Mimino

Vil du teste smagsløgene med en ny kultur? Tidligere på året åbnede Mimino, som ellers kun har haft restaurant i Hillerød, en restaurant på Østerbro, der byder på nogle af de lækreste retter fra det georgiske køkken.

Vi kan klart anbefale at prøve deres khachapuri adjaruli (de er store, så prøv med en small, hvis det kun er dig, der skal have det), deres beef-khinkali samt deres lemonader.

Adresse: Østerbrogade 89, 2100 København

Læs mere her.

Michelinstjerner

Er du til restauranter med Michelinstjerner, kan du også prøve Geranium, Tèrra og Bistro Lupa, som alle ligger på Østerbro. Geranium har hele tre Michelinstjerner, mens Tèrra og Bistro Lupa hver har en af de grønne Michelinstjerner, som betyder, at de gør det exceptionelt godt indenfor bæredygtighed. Tèrra har bl.a. fået den for deres zero waste-koncept, mens Bistro Lupa har modtaget den for deres måde at arbejde med plantebaseret mad.

Andre gode guides til mad i København

  • Hvis du er ude efter lækker brunch, så find alle vores yndlingsbrunchsteder i byen her.
  • Burgersulten? Så læs vores guides til byens bedste burgere her.
  • Her er de 10 bedste, nye madsteder i København
  • Ude efter pizza? Her finder du de 12 bedste pizzaer i København.
  • Vi har samlet en liste over de lækreste bagerier i København her.
  • Mere til en croque madame? Her får du vores liste over den bedste morgenmad i København
  • Her finder du vores guide til gode steder i Københavns Nordvest-kvarter.
  • Du finder de 14 bedste vegetar-spisesteder i København på listen her.