Bliv forelsket i livet!

Bliv forelsket i livet!

Rigtigt mange mennesker lever og arbejder for fremtiden. Jeg har mødt et hav af mennesker, der føler, de drøner gennem deres liv, som befandt de sig i et lyntog. De er simpelthen sprunget på lyntoget med denne ene forhåbning: At de en dag vil ankomme og lande på livets og glædens perron. Det bemærkelsesværdige er, at jeg aldrig har mødt nogen, der på den måde er „ankommet til deres glædens perron“ som endestation. Det er måske det vigtigste, jeg har lært af min coaching-karriere. At holde op med at leve for fremtiden og i stedet være til stede i nuet og fokusere på at mærke glæden i hverdagen. Mærke glæden over et uventet smil, et dejligt måltid eller et varmt knus.

SKAB LÆKRE ØJEBLIKKE

Kender du det, pludselig står du midt i en situation eller oplevelse og ud af det blå, uden helt at vide hvordan og hvorfor, mærker du magien – nogle kalder de øjeblikke strejf af lykke – den ultimative glæde, der hvor alt går op i en højere enhed, hvor det hele synes perfekt, og du bliver helt høj? Sådan kan du skabe flere af den slags øjeblikke:

SANS

DUFT lugten af dit trygge hjem – MÆRK dit barns blide godnatkys på din kind, inden du slukker lyset, LYT til fuglenes kvidren i stedet for at lade det være en del af baggrundsstøjen, SE mennesker i øjnene et halvt sekund længere, eller SMAG på myslien om morgenen, læg mærke til rosinernes pludselige sødme blandt de grove flager. Med andre ord – stop op og sans uden at lade tankerne blande sig!

VÆR TIL STEDE

Når du vælger at være til stede i nuet, er der en stor chance for, at du forelsker dig i livet. Forsommeren er en god årstid at være til stede i, læg mærke til alt det nye liv, solens varmende stråler, to mennesker hånd i hånd, der oplever et særligt øjeblik, et menneske i mængden, som smiler for sig selv. Når du er til stede, kan du pludselig glædes over de helt små ting, der bliver plads til mere latter og til at lytte.

Pludselig går du rundt og er forelsket – i livet.

Fakta

Lifecoach

Sofia Manning

ØVELSER

Tænk over, hvad der gør dig virkelig glad

Lav en brainstorm med det samme, så du får alt det umiddelbare ned på papir. Og sæt så en intention om at gøre mindst tre ting hver dag, som gør dig glad.

Skriv glædesdagbog

Hver aften, inden du går i seng, skriver du fem ting, du har glædet dig over i dag. Du vil blive overrasket over, hvor meget mere glæde denne lille øvelse kan skabe i din hverdag. Det skyldes, at du har fokus på glæden, og det, man fokuserer på, er det, man får.