Kvinde laver mad til sig selv

Jeg har lyst til at holde nytårsaften alene – er det underligt?

I år har jeg mest af alt lyst til at holde nytårsaften alene, selvom jeg egentlig har andre muligheder. Mine voksne børn kan ikke se, hvorfor jeg kunne ønske at springe ind i det nye år på den måde. Jeg er i tvivl, om de har ret, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om nytår som enlig

Jeg er en kvinde i 50’erne, enlig og med nu voksne børn. Jeg føler selv, jeg har en god hverdag med både job, venner og interesser.

Mit problem handler om nytårsaften. Sagen er, at jeg igennem de seneste år har tilbragt nytårsaften hos både naboer, hos en veninde til et sammenskudsgilde og sågar også været med til et enkelt kikset singlearrangement.

Det har da været interessant og nogle gange hyggeligt nok, men af en eller anden grund har jeg altid følt, at nytårsaften var en anstrengende og opkørt affære, som jeg er kørt træt i. For jeg er tit udmattet af både jul, mørke og kulde, og jeg føler det derfor anstrengende at skulle sidde og konversere med folk, jeg ikke kender og måske ikke har overskuddet til at lære at kende. Jeg er også træt af at

spise store middage, og det med at vågne med ondt i hovedet 1. januar er heller ikke noget, jeg ser frem til.

Jeg er i år blevet inviteret over til en veninde, der har inviteret et par andre venner, men helt ærligt, jeg har mest af alt lyst til at blive herhjemme. Jeg forestiller mig, at jeg vil lave noget god mad og måske drikke et glas vin til, men det er så det. Når jeg har nævnt det for mine børn og venner, synes de dog, at det er en underlig idé, for de mener, at nytårsaften skal være fest og farver. Sagen er bare, at jeg ikke har lyst. Er jeg gal på den?

Vibeke Dorph råder til at holde nytår på sin helt egen måde

Jeg har selv tilbragt al for meget tid op til nytåret med skiftevis at ærgre mig over, de store gallafester, jeg igen i år ikke blev inviteret til og så til slet ikke at orke den store aften. For det har lige været jul, og jeg er træt og mæt af det meste.

Alligevel er jeg hver gang endt med at slæbe mig ud på årets sidste aften og enten været for træt til rigtig at nyde den eller er kommet til at drikke lidt for meget, fordi jeg ikke har kunnet finde på andet. Alt det har jeg sikkert gjort, fordi det ligger i luften, at hvis man ikke er omgivet af en masse mennesker nytårsaften, så siger det noget om, hvor alene man står i verden.

Det er jo noget vrøvl, og sådan er det da heller ikke længere for mange mennesker. For jeg undersøgte sagen både blandt venner og på nettet og erfarede her, at der efterhånden er rigtig mange mennesker, som holder nytårsaften på en anden måde. Nogle tager ud og vandrer eller på weekendophold, men en hel del gør, som du drømmer om; Laver noget dejlig mad og tilbringer aftenen i ro og fred i deres eget gode selskab. Så prøv det.

Nyd din aften og ikke mindst, at du ikke skal vågne op med ondt i hovedet, men i stedet er frisk og veloplagt til det nye år. Lidt inspirerende faktisk, måske jeg ender med at gøre det samme.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.

Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.