En mand tænker

Kan jeg vinde min ekskæreste tilbage igen?

Min ekskæreste forlod mig, da jeg gik igennem en svær periode med min familie. Jeg savner hende meget, og jeg vil gerne have hende tilbage igen, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om at få sin ekskæreste tilbage

Jeg er en mand i midten af 60’erne, der i halvandet år har været i et forhold med en skøn, jævnaldrende kvinde.

Vi har mange fælles interesser, har rejst en del og holder begge af naturen. Vi har hver især elsket hinanden og givet udtryk for, at vi ønskede at blive gamle sammen.

Det sidste års tid har jeg dog haft store udfordringer i min egen familie, som har gjort mig udslukt, trist og indelukket. Det påvirkede vores forhold så meget, at min kæreste slog op med mig for et halvt år siden. Hun sagde, at hun ikke følte, at hun kunne komme igennem til mig.

Hun synes også, at jeg altid kom med en løsninger i stedet for at lytte til hende, og at jeg var bedrevidende. Jeg fornemmede godt, at hun ændrede sig op til bruddet. Jeg turde dog ikke spørge, hvad der var galt, for jeg kunne ikke klare flere udfordringer end dem, jeg allerede havde.

Min kæreste endte så med at gøre det forbi, og det er jeg knust over. Hun ønsker dog, at vi skal være venner og fortsat lave ting sammen, men svigtet fylder i mig. Jeg har derfor skrevet til hende, at hvis jeg igen bliver den mand, hun forelskede sig i, kunne vi så ikke prøve igen? Det tvivler hun på, for hun mener, at jeg har udsat hende for for meget, da jeg var i krise. Så hvad gør jeg? Kan jeg vække hendes følelser igen? Skal jeg afvente eller køre ned til hende med en buket blomster?

Vibeke Dorph råder til at finde en ny

Det kan godt være, at din kæreste har forladt dig, fordi hun har fundet mangler hos dig, som hun ikke har brudt sig om. Finde fejl og mangler hos hinanden, gør de fleste os i et forhold, især når vi som jer, har været sammen i et godt års tid.

For det er her, hvor der er gået lidt mere hverdag i forelskelsen, at vi for alvor lærer hinanden at kende. Her er har din kæreste så slået sig på din bedrevidenhed, din hang til at komme med løsninger og andre småfejl, som de fleste af os kender til. Vil vi forholdet seriøst, så bliver vi dog og bruger kræfterne på at få det til at fungere på trods af fejl og mangler i stedet for kategorisk at afslutte forholdet, som din kæreste har valgt at gøre det.

Fejl er der altid hos begge parter i et forhold, og skulle du have svært ved at finde nogle hos din kæreste, så kan jeg være dig behjælpelig. For er det ikke lidt tarveligt, når hun afslutter forholdet på et tidspunkt, hvor du er i krise og har brug for hendes støtte? Den gav hun dig ikke, i stedet valgte hun at forlade dig. Det siger noget ikke særlig pænt om hende, for på mig virker det til, at hun godt vil have de gode stunder med dig, men ikke gider det bøvl, der også er en del af et forhold og et menneskeliv.

Nu spørger du så, om du skal give hende tid eller køre ned med blomster til hende. Var jeg dig, så ville jeg i stedet finde mig en anden sød kvinde, der er lidt mere standhaftig, for du lyder som en sød og dejlig mand, og I hænger ikke på træerne.

Insisterer du alligevel på at give forholdet en chance til, så kør ned med de blomster og få renset luften. Ad den vej vil du nemlig hurtigt få afklaret, om der er en fremtid i jeres forhold, eller om du skal stoppe med at spilde mere tid på det.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.

Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.