Vibeke Dorphs brevkasse

Min vattede kæreste er i lommen på sin mor

Min kæreste og jeg har været sammen i flere år, men der er nogle problemer med hans svigermor. Det har smittet af på, hvordan jeg ser min kæreste, og nu har jeg ikke længere lyst til ham, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om problemer med svigerfamilien

Mit problem er, at jeg ikke længere har følelser for min kæreste. Vi er i 20’erne og lærte hinanden at kende, da vi gik på kostskole, senere flyttede vi sammen. Siden der er det bare gået ned ad bakke, og jeg finder ikke længere min kæreste tiltrækkende. Han vil derimod gøre alt for mig, og han overøser mig med kærlighed. Min kærestes svaghed er hans familie og især hans mor. Han kan ikke finde ud af at sige dem/hende imod, og han finder sig i alt.

Da han blev færdig med sin kandidat, og vi skulle holde fest for ham, blev jeg bedt om at sætte mig ved et andet bord, fordi der ikke var plads ved ”familiebordet”. Jeg fandt det underligt, men slog det hen, da vi skulle ud at spise senere. Men efterfølgende bad hans mor mig tage billeder af familien, hvorefter de tog ud på restaurant – uden mig. Da jeg bagefter konfronterede min kæreste, slog han det hen og sagde, at hans mor bare ville have ”familietid”.

Senere var vi på familieferie, hvor jeg var inviteret med. Her overhørte jeg, at min kærestes mor beklagede sig over, at jeg ikke betalte nok. Jeg havde nu selv betalt rejsen, alligevel fik jeg det skidt, men hver gang jeg ville betale, fik jeg af min kærestes far besked på, at jeg var inviteret med. Jeg betalte dog en del gange, alligevel sendte min kærestes mor mig en regning på 600 kroner, da vi var kommet hjem.

Nu er jeg igen inviteret med på ferie. Her vil familien holde en uges ferie alene, hvorefter jeg kan komme. Min kæreste siger, at hans mor har brug for, at det bare er familien først.

Vi bor også i en lejlighed, der er ejet af hans forældre. Her opfører de sig, som om de selv bor her. Alt det her – og jeg kunne blive ved – er resulteret i, at jeg har tabt respekt for og lysten til min kæreste. Sådan var det ikke tidligere, hvor jeg slet ikke kunne få nok af ham. Hvad gør jeg?

Vibeke Dorph råder til at stoppe med at lade andre bestemme

Det er da rigtig nok en noget speciel familie, din kæreste har. Især hans mor virker til at have et stort behov for at dominere og kontrollere. Desværre lyder det også til, at din kæreste alt, alt for villigt retter ind, i stedet for at rette sig op og agere som det voksne, unge menneske, han nu engang er. Den slags vattede opførsel er ikke særligt sexet eller attraktiv, så jeg forstår da godt, at du har tabt respekten for ham, når han hele tiden føjer sin mors luner.

Når det er sagt, så synes jeg også, at du selv er en del af problemet. For hør engang; hvorfor skal du partout med på alle deres ferier, og hvorfor skal du bo i en lejlighed, der er bekostet af din kærestes forældre? Det kan godt være, at det er meget mageligt, men nu er det engang sådan, at dem, der betaler for orkestret, også er dem, som bestemmer musikken.

Det kan man brokke og beklage sig over, men kan man ikke lide tingene, som de er, må man tage teten i egen hånd, og du har lige alderen til at begynde at gøre netop det. Personligt ville jeg hellere bo i telt ved en strand eller sove på et billigt værelse, end at lade mig koste rundt med af en lunefuld og dominerende svigermor. Magelighed er rart, men prisen for den er høj, det ser du jo selv nu.

Derfor, stop med at lade andre bestemme, hvordan du skal leve dit liv ved at lade dem betale for dig. Begynd selv at lægge dine egne planer. Ja, det er mere besværligt end blot at flyde med strømmen, men prisen for egen frihed er altid værd at betale i sidste ende, det er du jo faktisk selv i fuld gang med at erfare.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.

Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.